Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bolje nego prije

'Stanje je bolje, ali krediti će se vraćati još 10 godina'

Proslava dana požeško-slavonske županije (1)
Foto: Dusan Mirkovic/PIXSELL
1/5
12.04.2013.
u 15:43

Sada postoji samo jedan kredit za koji je godišnje potrebno osigurati 4 milijuna kuna. Njega ćemo otplaćivati do 2023.godine – kazao je župan Aladrović.

Požeško-slavonska županija osnovana prije dvadeset godina danas je obilježila svoj dan. Nakon polaganja vijenaca kod spomenika 123. požeške brigade te svečanog misnog slavlja u požeškoj katedrali u dvorani restorana Sara Babin vir održana je svečana sjednica Županijske skupštine. Župan Marijan Aladrović koji je županiju preuzeo prije četiri godine kada je ona bila u vrlo teškom financijskom stanju i kada joj je blokada računa svakodnevno prijetila zadovoljan je postignutim rezultatima.

-Kada sam preuzeo županiju ona je imala dug preko 100 milijuna kuna uz dospjelih i nepodmirenih obveza u iznosu od 24 milijuna kuna. Kako su krediti bili u švicarskim francima mi smo imali dodatnih 14 milijuna kuna više obveza zbog tečajne razlike. Sada smo doveli županiju u stanje da normalno funkcionira. Sada postoji samo jedan kredit za koji je godišnje potrebno osigurati 4 milijuna kuna. Njega ćemo otplaćivati do 2023.godine – kazao je župan Aladrović. Dodao je da su sve od planiranog programa, pa čak i više ispunili, te da jedino nisu mogli započeti, a što je bilo planirano gradnju brze ceste Pleternica – Požega – autocesta jer je Vlada nije uvrstila u svoj plan.

Posebno je istaknuo realizaciju nekoliko značajnih programa u području zdravstva i školstva. Svim vijećnicima kao i vodstvu županije na prošlom četverogodišnjem razdoblju zahvalio se predsjednik Skupštine dr. sci. Radoslav Galić. Čestitke je uputio i ukrajinski veleposlanik u RH Oleksandar Levčenko. Na kraju sjednice uručene su županijske nagrade, za područje gospodarstva dobila ju je tvrtka Agrionica iz Požege na prijedlog županijske Hrvatske gospodarske komore, a za područje kulture, na prijedlog općine Kaptol, Češka beseda Kaptol.Nagradu za životno djelo, na prijedlog općine Jakšić, dobio je akademik Božo Udovičić. On se u ime nagrađenih i zahvalio.

– Neizmjerno sam zahvalan Slavoniji koja je othranila i Požegi koja je školovala i stipendirala. Kroz svoj rada pokušao sam barem malo kompenzirati taj svoj dug. Baveći energetikom bez koje dana nije moguć život shvatio sam da je najteže biti čovjek. Njegova dva najveća neprijatelja su profit i egoizam – poručio je akademik Udovčić dodajući da svi moramo više raditi, povećati produktivnost i izvor kako bi nam u EU bilo bolje.

>>Alojz Tomašević kandidat je HDZ-a za požeško-slavonskog župana

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije