Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nezadovoljstvo raste

SSSH najavio tri štrajka u idućih mjesec dana

prosvjed2
Marko Lukunić/VLM
30.03.2010.
u 12:27

Nakon prosvjeda u Rijeci 7. travnja, u drugoj polovici travnja uslijedit će generalni štrajk upozorenja. Potom će se po gradovima prosvjedovati 1. svibnja - najavila je Ana Knežević.

Nakon prosvjeda u Rijeci 7. travnja, u drugoj polovici travnja uslijedit će generalni štrajk upozorenja i trajat će barem sat vremena, o čemu se dogovaraju sindikalne središnjice - rekla je danas Ana Knežević, predsjednica SSSH. Potom će se po gradovima prosvjedovati 1. svibnja.

U SSSH su izračunali da će ove godine uskrsnice dobiti manje od 300 tisuća zaposlenih, upola manje nego prošle godine.

Ondje gdje se uskrsnice isplaćuju, radnici će uglavnom dobiti bon od 400 kuna za neki od trgovačkih lanaca, a rjeđe do 1200 kuna gotovine. Neće je isplatiti u mnogim poduzećima koja imaju kolektivni ugovor jer su već i plaće smanjivali. SSSH je usporedio socijalnu sliku s prošlogodišnjom pa je, među ostalim, vidljivo da se povećao broj korisnika javnih kuhinja s lanjskih 4801 na 5649, a gorivo je poskupjelo s prosječno 6,89 kuna na 8,40.

Ovogodišnja uskrsna košarica za četveročlanu obitelj, po izračunu SSSH, stoji 501,40 kuna, 13 i pol kuna manje nego lani.

- To su proizvodi po uobičajenim cijenama u kvartovskim trgovinama, dakle onima koje su svima dostupne, jer nisu svi u Hrvatskoj u prilici kupovati po akcijskim cijenama u supermarketima - objasnila je A. Knežević.

Komentara 5

OB
-obrisani-
17:01 30.03.2010.

Drage sindikalne vođe, Idemo svi na ulicu. Ali što nakon toga?

HR
Hrvatina101
13:03 30.03.2010.

Svaki dan treba strajk za sve nepravde sto se dogadaju u Hr. Narod treba stati tome lopovluku na kraj nisu oni koji odredivaju nasom drzavom nego narod a narod ih glasao pod navodnicima.Ako smo svi slozni onda mozemo tima lopovskim komunjarama stati na kraj jednom ce doci u javnost i u Europi

Avatar žič
žič
13:27 30.03.2010.

evo opet njih,,,pekinezerica,,Sever,ta bagra da nekaj organizira,najte me nasmijavati,kraj takvih,,guzičara,,niiiiiiiiiikada,niiiiiiiikada neče biti radnicima u ovoj državi bolje,još jedanputa niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiikada

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije