Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAŽIO ŠKORINU PJESMU

Srpsko narodno vijeće osudilo napad na Vinkovčanina: 'Ti mladići su ispunjeni mržnjom'

Miroslav Škoro/Facebook
30.11.2021.
u 16:40

Trojicu muškaraca iz Srijemskih Laza kod Vinkovaca policija je privela i kazneno prijavila za pokušaj ubojstva 28-godišnjeg Vinkovčanina kojega su prošle subote na proslavi rođendana pretukli i teško ga ozlijedili

Srpsko narodno vijeće (SNV) osudilo je u utorak napad na 28-godišnjeg Vinkovčanina kojega su, prema pisanju lokalnih medija, pretukla trojica muškaraca srpske nacionalnosti, te očekuju da policija utvrdi i kazni odgovorne.

"Vinkovčanina u Starim Jankovcima napali su prije svega mržnjom ispunjeni mladići. SNV osuđuje ovaj, kao i svaki budući akt nasilja koji je potaknut vjerskom, etničkom, ideološkom ili bilo kojom drugom (manjinskom) pripadnošću. Očekujemo da policija utvrdi činjenice i kazni odgovorne, fizičko je nasilje nedopustivo", navodi SNV-a.

Ujedno mole sve odgovorne, kao i aktere na političkoj sceni, da ovaj događaj ne koriste kako bi dodatno narušili međuetničke odnose na istoku Hrvatske, već upravo suprotno, da osude nasilje i mržnju, i to svakoga puta, neovisno o tome tko su počinitelji.

"Već duže vrijeme i sami upozoravamo na desetine etnički motiviranih incidenata na istoku Hrvatske, stoga i ovaj put šaljemo apel da se spirala nasilja hitno zaustavi", stoji u reakciji SNV-a.

Trojicu muškaraca iz Srijemskih Laza kod Vinkovaca policija je privela i kazneno prijavila za pokušaj ubojstva 28-godišnjeg Vinkovčanina kojega su prošle subote na proslavi rođendana pretukli i teško ga ozlijedili.

Iz vukovarsko-srijemske policije ne navode identitet napadnutoga i napadača, no lokalni portali su objavili kako su Ivana Andrijanića pretukli mještani Srijemskih Laza srpske nacionalnosti, koji su nasrnuli na njega kad je poželio poslušati neku od pjesama Miroslava Škore.

Sve se dogodilo prošle subote na proslavi rođendana sina Andrijanićevog rođaka u Lovačkom domu u Starim Jankovcima nedaleko Vinkovaca. Osumnjičeni su u utorak predani pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske.

 

Komentara 9

Avatar Napiši mi usne tvoje
Napiši mi usne tvoje
17:29 30.11.2021.

A zašto ne piše da je kod jednog napadaca u pretrazi prnađeno oružje..??? U članku je naglasak na SNV i njihov apel "smirivanju situacije" Fokus clanka treba biti na razlogu napada, ozljedama i oružju...Nitko miroljubiv nema skriveno oružje, ima gaa da ga sutra koristi..

SN
Snowman1
17:10 30.11.2021.

Niste rat dobro zavrsili

KR
Krotila
17:42 30.11.2021.

Među etničke odnose? Hrvati sU svoj na svome.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije