Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
''veličaju zločinca''

Srpski Blic namjeru preimenovanja zagrebačke zračne luke nazvao hrvatskom sramotom

Blic naslovnica
Foto: Blic screenshot
20.07.2015.
u 11:05

– Vlada Hrvatske odlučna u namjeri da aerodrom Pleso nazove po ratnom zločincu koji je život posvetio protjerivanju Srba i kojeg je smrt spasila od uhićenja zbog ratnih zločina i suđenja u Haagu – piše na naslovnici Blica

Srpski Blic na svojoj naslovnici za ponedjeljak optužio je Vladu Republike Hrvatske da ''veliča zločinca'' zbog namjere da novu zagrebačku zračnu luku nazove po Franji Tuđmanu.

– Vlada Hrvatske odlučna je u namjeri da aerodrom Pleso nazove po ratnom zločincu koji je život posvetio protjerivanju Srba i kojeg je smrt spasila od uhićenja zbog ratnih zločina i suđenja u Haagu – piše na naslovnici Blica koji namjeru preimenovanja zagrebačke zračne luke naziva hrvatskom sramotom.

Podsjetimo, krajem lipnja ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić potvrdio je kako će se novi terminal zagrebačke zračne luke zvati po prvom hrvatskom predsjedniku.

– Da, zvat će se po prvom predsjedniku, to uopće nikad nije bilo niti upitno. Dakle, s koncesionarima, što dozvoljava i koncesijski ugovor, o tome razgovaramo posljednjih nekoliko mjeseci i u trenutku puštanja novog terminala, on će se zvati po imenu prvog hrvatskog predsjednika, dakle Franje Tuđmana. To apsolutno nije upitno, to nije vrijedno bilo kakve javne rasprave danas u Hrvatskoj – rekao je tada ministar.

>> Hajdaš Dončić: Nova zračna luka zvat će se Franjo Tuđman, on je moj Zagorec!

>> Nova zračna luka u Zagrebu mogla bi nositi ime Franje Tuđmana. Uskoro konačna odluka!

Komentara 73

FL
Flashover2
11:26 20.07.2015.

Njih će netko pitati jeli smijemo zračnu luku glavnoga grada nazvati po svome prvome predsjedniku... Tim opančarima četnici vode državu. Premijer im je 93 pucao po Sarajevu i poticao na ubijanje 10 balija i ustaša za jednog stradalog četnika. Predsjednik, min. vanjskih poslova su također pripadnici fašističkog četničkog pokreta... Mi se ponosimo naim prvim predsjednikom i našom pobjedničkom vojskom, a oni se trebaju sramotiti svojih četničkih političara i svoje gubitničke vojske koja je započela 4 rata u 10 godina i izgubila sva 4...

SO
sojko2
11:44 20.07.2015.

pogledajte ljudi ovaj kao hrvatski mediji, oni nisu napisali protučlanak, oni nisu osporili i ismijali sramotne četničke stavove, oni su se potrudili vjerodostojno prenijeti četničke stavove, čak su i sliku stavili.

Avatar MilaneseBolognese
MilaneseBolognese
11:30 20.07.2015.

Nešto se jako često u zadnje vrijeme u srpskim novinama i medijima bave Hrvatskom šireći atmosferu linča sličnu onoj kakva je bila 80-ih godina! Ima li kod nas bilo koja osoba koja se može ponovno suprotstaviti ekspanziji četništva i velikosrpskog fašizma kao što je to učinioTuđman!? Preimenovanje zračne luke prema Tuđmanu je minimum koji možemo učiniti za njega prema onome što je on učinio za Hrvatsku. Ponovnim usponom četničkih neofašista na vlast, Tuđmanovo djelo sjaji svakim danom sve više i pokazuje se njegovo vizionarstvo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije