Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preimenovanje

Nova zračna luka u Zagrebu mogla bi nositi ime Franje Tuđmana. Uskoro konačna odluka!

franjo tuđman
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
1/2
27.06.2015.
u 21:03

Ovakav razvoj događaja zapravo je i očekivan nakon što je predsjednik Vlade Zoran Milanović u svom govoru na Dan državnosti rekao kako "Franjo Tuđman još uvijek u Zagrebu nema dostojan trg".

Nova zračna luka u Zagrebu nosit će ime Franje Tuđmana. A konačna odluka o imenu zagrebačkog aerodroma mogla bi biti donesena vrlo brzo. Naime, u resornom Ministarstvu prometa, pomorstva i infrastrukture već se mjesecima razmišlja o mogućnosti da nova zračna luka u Zagrebu nosi ime prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. - O imenu nove zračne luke već se razgovaralo i s koncesionarom, pa je ranije dogovoreno da to bude i tema na redovitom sastanku Povjerenstva za praćenje koncesije koji će se održati 3. srpnja. Dakle, Vlada kao davatelj koncesije već je ranije preko resornog ministarstva počela konzultacije o imenovanju nove zračne luke u Zagrebu- poručuju iz vlade.

Takvom rješenju resornog Ministarstva prometa sklon je, kako doznajemo, i premijer Zoran Milanović. To je naravno jak vjetar u leđa toj ideji koja nema nikakvog razloga da ne prođe. Naime, zagrebačku zračnu luku Tuđmanovim imenom žele nazvati i u HDZ-a, a ideju podržava, točnije zagovara i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. To je važno i zato što Grad Zagreb drži 35 posto suvlasništva nad zagrebačkom zračnom lukom, dok Vlada ima 55 suvlasništva, a Zagrebačka županija i Velika Gorica imaju još po pet posto.

Ovakav razvoj događaja zapravo je i očekivan nakon što je predsjednik Vlade Zoran Milanović u svom govoru na Dan državnosti rekao kako "Franjo Tuđman još uvijek u Zagrebu nema dostojan trg". Kako u glavnom gradu "dostojan trg" imaju zapravo samo ban Josip Jelačić, kralj Tomislav i Josip Broz Tito - svi ostali trgovi ili su premali ili predaleko od središta grada - imenovati novu zračnu luku po prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu zapravo je politički najmudrije rješenje. Jer, bilo bi vrlo škakljivo maknuti bilo koga od trojca ban Jelačić - kralj Tomislav - maršal Tito.

>> HDZ objavio da obnavljaju inicijativu da zagrebačka zračna luka dobije naziv ''Dr. Franjo Tuđman''

>> Milanović: Franjo Tuđman još uvijek u Zagrebu nema dostojan trg

Jeste li za to da zračna luka u Zagrebu nosi ime Franje Tuđmana?

Komentara 147

FR
Franciskoo
21:19 27.06.2015.

Jadan Mesić, pojest će se od muke.

DD
Don-Dom
21:28 27.06.2015.

A mjesto check-ina i ured za izgubljene stvari na aerodromu po Mesiću nazvati. Hahahha....

SH
shuljic50
21:21 27.06.2015.

Zašto je tako dugo čekano.Zagrebačka zračna luka,Dr.Franje Tuđmana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije