Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
The Daily Male blog

Srpski Australac postao hit na društvenim mrežama promovirajući Srbiju

Exit festival
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/2
23.09.2014.
u 12:00

Ujedno daje i savjete čitateljima kako da se što lakše prilagode životu i stanovnicima

Australac srpskog podrijetla Stefan Popović, koji objavljuje na blogu "The Daily Male", odlučio je promovirati Srbiju navodeći deset razloga zbog kojih smatra da je treba posjetiti jer ondje postoje različiti zanimljivi i pristupačni sadržaji za avanturiste. Pod nazivom "Ukrcavanje na Balkan Express" poziva čitatelje da dođu i posjete Srbiju koju opisuje u superlativima.

Ujedno daje i savjete čitateljima kako da se što lakše prilagode životu i stanovnicima.

Ljudi

Srbija je nedavno na ljestvici najprivlačnijih zemalja na svijetu svrstana na peto mjesto – smještena je između Bugarske, Albanije (Kosovo očito i dalje smatra dijelom Srbije) i Rumunjske. Popović smatra da se ne smije zanemariti uloga genetike na tom geografskom području. Osim što su tamnije puti, stanovništvo, tvrdi autor, voli dobro jesti i piti, a zbog dobre genetske podloge nije sklono debljanju. Nikad nisu bili britanska kolonija. Djevojke su visoke kao i muškarci pa jedini koji bi se u Srbiji mogli osjećati ražalošćeno niski su muškarci.

Foto: The Daily Male blog

Hrana

Zemlja je to u kojoj dobre masnoće "umiru", tvrdi Popović. Od brze hrane do pravih gastronomskih bakanalija, Srbija jeza hranu ono što je Kina za matematiku. Potpuno je zabranila GMO proizvode.

Kultura

Ako se pitate gdje je Francuzima nestala gostoljubivost, pronaći ćete je u Srbiji, kaže Popović. Ondje nikada nećete ostati gladni i nikad vas nitko neće tražiti da na zabavu ponesete hranu, što je čest slučaj na Zapadu. U Srbiji ne vrijedi pravilo ''manje je više'', nego upravo suprotno – manje je uvredljivo, a više nikad nije suvišno.

Pristupačnost

Nemojte se iznenaditi ako na novčanicama srpskog dinara primijetite nekoliko nula previše. One vrijede tek nekoliko dolara. Dobra je vijest da, iako je dio Europe, nije dio Europske unije pa su cijene vrlo pristupačne. Čak i u Beogradu, koji je najskuplji grad u Srbiji, mjesečni najam garsonijere stajat će vas oko 260 australskih dolara. Pivo u kafićima stoji oko dva dolara. Usporedio je to s pariškim odmorom koji stoji kao provod u Bangkoku.

Noćni život

Druženje je iznimno važan dio života ljudi u Srbiji. Djeluje kao živuća društvena mreža, manje-više sve je otvoreno 24 sata, a aktivno sudjelovanje u noćnom životu smatra se jednom od najvažnijih stvari. Popović smatra da bi Beograd bio savršena destinacija za snimanje nastavka filma "Mamurluk".

Foto: The Daily Male blog

Festivali

“Beer fest” opisuje kao njemački Oktoberfest, samo sa znatno jeftinijim pivom, daleko više svirki uživo i manje Nijemaca. Exit festival, naširoko je poznat u Europi i proglašen najboljim ove godine, doveo je najveća imena svjetske glazbene scene. A ima ih još...

Glavni grad – Beograd

Da kojim slučajem New York i Pariz imaju dijete koje je naslijedilo stav prvog i otmjenost drugog grada, bio bi to – Beograd, piše Popović. "Ima old-school šarm, moderni dnevni stil i vječnu ljepotu", smatra autor bloga.

Sport

Sport je toliko utkan u srpsku kulturu da je on način života. Samo ondje možete naići na teniske i košarkaške terene smještene među zidine tvrđave stare 1500 godina. Odatle su potekli svjetski i europski prvaci u košarci, vaterpolu, nogometu, tenisu... Sportom se ondje itekako možete baviti, ali i na njega kladiti.

Foto: Reuters/PIXSELL

Povijest

"Ovo je jedina zemlja za koju doslovno vrijedi ona da ima "siromašnu ekonomiju i bogatu povijest". Srbi su vodili više ratova od Ramba i jedina su zemlja čija se zastava uz američke vijorila nad Bijelom kućom", piše Popović.

Priroda

Više od 30 posto zemlje prekriveno je gustim šumama. Srbija ima pet nacionalnih parkova, 22 prirodna rezervata, rafting ture, kaskadne vodopade, brze rijeke i usprkos onome što ste čuli u poznatoj pjesmi američke grupe TLC, ovdje zaista možete istodobno "loviti vodopade i držati se rijeka i jezera“.

>> Najljepše žene svijeta su Brazilke, a Srpkinje su na 6. mjestu

Komentara 16

Avatar abraham73
abraham73
12:25 23.09.2014.

exit promovise srbiju kolko i zrce hrvatsku, nazalost.

ZO
zo311052
13:39 23.09.2014.

Dosta toga je točno,međutim to je zadobilo veliki publicitet u Srbiji u vrijeme velikih restrikcija plaća i penzija.Da se "Vlasi" ne dosete,i skrene pažnja sa još težeg života koji se očekuje. Činjenica je da se dobro i mnogo jede ,da,da to nije skupo ,ali ljudima sa strane i da je druženje splaslo.Narod se uvukao u sebe i brine sopstvenu brigu.Spoljašnji efekti su, kako je opisano, ali većina ne živi tako.

SR
srbinvojo
13:06 23.09.2014.

Svaka čast, kad bi Hrvati tako..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije