Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gastro promocija

Srijemski doručak u srcu Šibenika

U Heritage hotelu King Kresimir predstavljeni slavonski specijaliteti
28.09.2018.
u 14:12

U Heritage hotelu King Kresimir predstavljeni slavonski specijaliteti

Zbog čega tipičan engleski doručak ne bismo zamijenili srijemskim? Čvarci i kulen umjesto engleske kobasice s grahom? Švargl umjesto crnog pudinga? Makovnjača umjesto muffina? Da srijemski doručak može biti sastavni dio turističke ponude u čitavoj Hrvatskoj, uvjerili su se gosti novog Heritage hotela King Kresimir u središtu Šibenika.

Za ukusan početak dana pobrinula se Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije koja je, u duhu srijemske i slavonske gostoljubivosti, s istoka Hrvatske donijela najfinije delicije i kraljevski počastila Šibenčane i njihove goste.

“Srijemskim doručkom u Šibeniku pokrenuli smo inicijativu da hrvatski proizvodi s istoka Hrvatske postanu sastavni dio svakodnevne ponude, osobito malih i butik hotela kojima je u fokusu eno-gastronomija i vrhunski gurmanski doživljaj. Na taj način gosti šire vidike i upoznaju tradicijsku gastronomiju čitave Hrvatske, a hoteli imaju dodanu vrijednost i vrhunske proizvode”, istaknula je Rujana Bušić Srpak, direktorica TZ Vukovarsko-srijemske županije. Za ovu prigodu vrhunske delicije stigle su s lokalnih OPG-ova i iz iločkog Hotela Dunav, odnedavno ponosnog vlasnika Michelinove preporuke.

Uz Acin salaš u Tordincima, restoran Aquarius u Bošnjacima, Iločke podrume u Iloku, Izletište Gondola u Sotinu i Villu Lenije u Vinkovcima, hotel Dunav nositelj je oznake Okusi Srijema i Slavonije, a o kakvim je bakanalijama riječ najbolje je provjeriti od 1. do 7. listopada u vrijeme manifestacije Tjedan okusa jeseni kada najukusnija jela možete dobiti po promotivnim cijenama.

Sadržaj omogućila Hrvatska zajednica županija
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije