Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koprivničko-križevačka županija nastavlja s ulaganjima u obrazovanje

Čak 10,5 milijuna kuna za uređenje škola

Koprivničko-križevačka županija
28.09.2018.
u 14:43

Tijekom ljetnih mjeseci u matičnim i područnim školama odradili su se radovi ukupne vrijednosti 10,5 milijuna kuna

Kako bi učenici i zaposlenici škola imali što bolje i ljepše uvjete za nastavu, tijekom ljetnih mjeseci u matičnim i područnim školama kojima je osnivač Koprivničko-križevačka županija, u sklopu redovnog održavanja, odrađeni su radovi ukupne vrijednosti 1,5 milijuna kuna.

U OŠ Ferdinandovac radi se na zamjeni poda dvorane, dok je u OŠ Koprivnički Ivanec u tijeku adaptacija prostora za arhivu i sanacija fasade zgrade. U OŠ Sidonije Rubido-Erdödy Gornja Rijeka bit će asfaltiran novi sloj na školskom igralištu, u Svetom Petru Orehovcu asfaltirat će se parkiralište, a u OŠ Kalnik promijenjen je dio stolarije, i to u informatičkoj učionici, sanitarnom čvoru i kabinetu tjelesnog. U OŠ Mihovila Pavleka Miškine Đelekovec uređen je prilaz školi i postavljeni su tlakavci, u OŠ Kloštar Podravski sanirat će se parket, dok su u OŠ Gola obavljeni radovi na rekonstrukciji grijanja u suradnji s Općinom.

Što se tiče područnih škola, suvremenije grijanje imat će i PŠ Crnec u Novom Virju, koja djeluje u sklopu OŠ Ferdinandovac, gdje će se učenici i zaposlenici, umjesto na drva, grijati na plin, a centralno grijanje postavit će se i u PŠ Veliki Poganac, koja se nalazi u sklopu OŠ Andrije Palmovića Rasinja, gdje je u sufinanciranju sudjelovalo i Srpsko narodno vijeće. U PŠ Koprivnički Ivanec radi se na sanaciji dijela krovišta, u PŠ Prugovac, koja se nalazi u sklopu OŠ Kloštar Podravski, zamijenjena je stolarija na istočnoj strani, dok se u PŠ Podravske Sesvete radi na sanaciji parketa. U PŠ Kutnjak, koja djeluje u sklopu OŠ Legrad, zamijenit će se krovište, a u područnim školama Mala Mučna i Veliki Botinovec, u sastavu OŠ Sokolovac, zamijenjeni su prozori.

Planiranom dinamikom provode se i gotovo 9 milijuna kuna vrijedni projekti energetske obnove zgrada OŠ prof. Franje Viktora Šignjara Virje i OŠ Frana Koncelaka Drnje. U obje se škole izvode energetske obnove cjelokupnih ovojnica zgrada, rasvjeta se zamjenjuje učinkovitijom, obnavljaju se kotlovnica i grijaća tijela te su postavljeni sunčani kolektori za zagrijavanje potrošne tople vode. U obje se škole planira na grijanju postići ušteda od 70 posto.

Osim što se kontinuirano poboljšavaju materijalni uvjeti u školama, Županija nastavlja i sa sufinanciranjem prijevoza učenika, te s projektima pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju, besplatne školske prehrane za učenike slabijeg imovnog stanja te Školske sheme, odnosno besplatnih obroka svježeg voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda za školarce.

Sadržaj omogućila Hrvatska zajednica županija

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije