Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Domaći rad

Srednjoškolac izvodio pokus iz kemije, izazvao eksploziju i srušio zid

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
22.01.2018.
u 11:00

Stan smo pregledali eksplozimetrom nakon čega smo ga ispraznili od ljudi, te razračili. Zvali smo i djelatnike HEP- a zato što su u eksploziji neke žice od struje ostale pod naponom, pa su to oni sredili da ne bi nekoga udarila struja", kazao je zapovjednik Perišić.

Pukom srećom nitko nije ozbiljnije ozlijeđen prilikom eksplozije u stanu na splitskom Spinutu u Fra Boninoj ulici do koje je došlo kada je 17-godišnji srednjoškolac izvodio kemijski pokus

Bio je sam u kuhinji u nedjelju uvečer i izvodio pokus kada je došlo do eksplozije koja je urušila pregradni zid s dnevnim boravkom u kojem su u tom trenutku bili njegovi roditelji i djed.

Splitska Javna vatrogasna postrojba je oko 19,50 sati dobila dojavu kako dimi iz podruma zgrade. Vatrogasci su odmah izašli na teren i kada su stigli, stan je još uvijek bio pun dima, a srednjoškolac u stanju šoka, crvenih očiju i djelomično nagorene kose. Pozvali su hitnu pomoć, koja ga je odvezla u KBC gdje su mu liječnici ustanovili lakše tjelesne ozljede.

Majka, otac i djed nisu ozlijeđeni. Vatrogasci su stan pregledali eksplozimetrom i prozračili.

U stanu su intervenirali i djelatnici HEP-a s obzirom na to da su oštećene i električne instalacije u stanu, a pozvana je i policija.

Dječak je inače dobar učenik i sportaš.

Pogledajte i galeriju eksplozije u Splitu:

1/5

Komentara 9

OB
ObrenM
14:10 22.01.2018.

Cujem da je imao repeticije iz kemije.Instruktorica je bila ministrica Divjak.

KO
Kora
11:27 22.01.2018.

Jedinica iz znanja, petica iz zalaganja.

BS
@bserver
11:02 22.01.2018.

eksplozimetrom? To je neki novi izum, iz kuhinje?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije