Naslovnica Vijesti Hrvatska

Srednjoškolac izvodio pokus iz kemije, izazvao eksploziju i srušio zid

Stan smo pregledali eksplozimetrom nakon čega smo ga ispraznili od ljudi, te razračili. Zvali smo i djelatnike HEP- a zato što su u eksploziji neke žice od struje ostale pod naponom, pa su to oni sredili da ne bi nekoga udarila struja", kazao je zapovjednik Perišić.
22. siječnja 2018. u 11:00 9 komentara 2092 prikaza
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Pukom srećom nitko nije ozbiljnije ozlijeđen prilikom eksplozije u stanu na splitskom Spinutu u Fra Boninoj ulici do koje je došlo kada je 17-godišnji srednjoškolac izvodio kemijski pokus

krim policija u nogu Pucnjava u Splitu: Na ulici upucan 28-godišnjak, policija traga za počiniteljem

Bio je sam u kuhinji u nedjelju uvečer i izvodio pokus kada je došlo do eksplozije koja je urušila pregradni zid s dnevnim boravkom u kojem su u tom trenutku bili njegovi roditelji i djed.

Splitska Javna vatrogasna postrojba je oko 19,50 sati dobila dojavu kako dimi iz podruma zgrade. Vatrogasci su odmah izašli na teren i kada su stigli, stan je još uvijek bio pun dima, a srednjoškolac u stanju šoka, crvenih očiju i djelomično nagorene kose. Pozvali su hitnu pomoć, koja ga je odvezla u KBC gdje su mu liječnici ustanovili lakše tjelesne ozljede.

Majka, otac i djed nisu ozlijeđeni. Vatrogasci su stan pregledali eksplozimetrom i prozračili.

U stanu su intervenirali i djelatnici HEP-a s obzirom na to da su oštećene i električne instalacije u stanu, a pozvana je i policija.

Dječak je inače dobar učenik i sportaš.

Pogledajte i galeriju eksplozije u Splitu:

1 / 5
Eksplozija u Splitu
Eksplozija u Antwerpu BELGIJA Eksplozija u Antwerpenu: Urušila se zgrada, više ozlijeđenih Mladić propucan u Splitu UHIĆEN NAPADAČ Munja je metak iščeprkao iz noge i bacio u WC školjku Eksplozija na Tajlandu motocikl-bomba U eksploziji na tržnici u Tajlandu poginulo troje, ranjeno 18 ljudi
ČUDOTVORNA METODA
Kim Kardashian svoju mladolikost duguje tretmanima kisikom

A1 izdvaja za Vas

  • ObrenM:

    Cujem da je imao repeticije iz kemije.Instruktorica je bila ministrica Divjak.

  • Kora:

    Jedinica iz znanja, petica iz zalaganja.

  • @bserver:

    eksplozimetrom? To je neki novi izum, iz kuhinje?