Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Srednja škola u Petrinji ipak počinje s nastavom 18. siječnja: 'Djeca ne mogu čekati'

Svi će učenici, bez obzira gdje se trenutačno nalaze, biti umreženi u jedinstveni informatički sustav
17. siječnja 2021. u 16:26 1 komentara 725 prikaza
Život u centru Petrinje nakon razornog potresa
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Bez obzira na to što je 17 škola u Sisačko-moslavačkoj županiji zbog velikih oštećenja školskih objekata dobilo suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja za odgodu početka nastave, u Srednjoj školi Petrinja ipak je odlučeno da nastava počinje u ponedjeljak, 18. siječnja.

Ministar Radovan Fuchs u obilasku Petrinje Ovisno o situaciji Fuchs: Nadam se da ćemo nakon tjedan, dva sve učenike vratiti u školske klupe

Budući da je školska zgrada u središtu Petrinje trenutačno neupotrebljiva, odlučeno ja da se nastava za 292 učenika, do trajnijeg rješenja, održava po C modelu, odnosno online. Za takvo rješenje, prema riječima ravnatelja Milana Orlića, prevagnulo je više činjenica.

"Djeca više ne mogu čekati, a i nama je u interesu da se nakon ove tragedije što prije socijaliziraju. Zajednički je cilj nas pedagoga, a vjerujem i svih Petrinjaca, da što više stanovnika ostane u svojoj Petrinji. Vjerujemo da će i početak nastave doprinijeti takvoj odluci", kaže Orlić.

Svi će učenici, bez obzira gdje se trenutačno nalaze, biti umreženi u jedinstveni informatički sustav.

Ministar Radovan Fuchs u obilasku Petrinje VEČERNJI TV Fuchs: Odgađa se nastava na dva tjedna u 8 škola u Sisačko-moslavačkoj županiji

Prvih tjedan dana, ističe ravnatelj, bit će pripremno razdoblje, a nakon toga počinje redovita obrada nastavnog gradiva. Zanimljiva je činjenica da je tek dvoje-troje učenika nakon potresa odjavljeno s adrese boravka, pa se očekuje kako će se svi ostali uključiti u online nastavu.

"Zahvaljujući uspješnom dogovoru s Gavrilovićem, da se Srednja škola preseli u bivši Centar usmjerenog obrazovanja za poljoprivredno-mesarsku struku 'Braća Hanžek', koji se nalazi u tvorničkom krugu, već danas mogu najaviti da tamo nastava Srednje škole počinje 15. svibnja. Ako će i biti manjih odstupanja, to nas neće pokolebati. Radovi na adaptaciji zgrade, prema našem planu, počet će za mjesec dana. Gotovo sav školski namještaj i oprema su spašeni i izvučeni iz stare škole, te uskladišteni, pa će nakon adaptacije biti preseljeni u drugi objekt", potvrđuje Orlić.

Face mask requirement on public transport in Moscow and Moscow Region početak drugog polugodišta sve bliže Završni razredi ići će u školu kako bi se svi što bolje pripremili za ispite državne mature

Stručnjaci vjeruju kako će obnova stare školske zgrade, koja je zaštićena kao spomenik kulture, a izgrađena 1871. godine, potrajati nekoliko godina.

Branimir Johnny Štulić
bori se već 4 desetljeća
Javio se bijesan Branimir Johnny Štulić, traži više milijuna eura: 'Nanijeli ste mi neizmjernu štetu'
Hrvatski Telekom
UPRAVLJA S 516 E-PUNIONICA
Hrvatski Telekom: Predvodnik e-mobilnosti u regiji
  • fefellerunt:

    Lakrdija se nastavlja , jedan od primjera kvalitete ovog ministarstva obrazovanja , koje bi kao trebalo biti temelj znanja ovog društva . Ne samo što je znatno uočljiv pad novozaraženih otkako škole ne rade , unatoč tvrdnjama doktora kojekakvih znanosti ... prikaži još! da djeca ne utječu na širenje virusa , pa do ove odluke da djeca nastavljaju sa školom u potresu pogođwenom području. da li su konzultirali seizmologe? Ne vjerujem . Da li su provjerili dostupnost interneta po selima? Ne vjerujem. U svakom slučaju da im je stalo do života ljudi a i troškova zdravstva, škola bi se odgodila , ali to su ipak doktori kojekakvih zanosti koji od države svaki mjesec prime 2-3 000 € za svoje znanje i rad.