Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEKE ŠKOLE ODGODILE NASTAVU

Srednja škola u Petrinji ipak počinje s nastavom 18. siječnja: 'Djeca ne mogu čekati'

Život u centru Petrinje nakon razornog potresa
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/3
17.01.2021.
u 16:26

Svi će učenici, bez obzira gdje se trenutačno nalaze, biti umreženi u jedinstveni informatički sustav

Bez obzira na to što je 17 škola u Sisačko-moslavačkoj županiji zbog velikih oštećenja školskih objekata dobilo suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja za odgodu početka nastave, u Srednjoj školi Petrinja ipak je odlučeno da nastava počinje u ponedjeljak, 18. siječnja.

Budući da je školska zgrada u središtu Petrinje trenutačno neupotrebljiva, odlučeno ja da se nastava za 292 učenika, do trajnijeg rješenja, održava po C modelu, odnosno online. Za takvo rješenje, prema riječima ravnatelja Milana Orlića, prevagnulo je više činjenica.

"Djeca više ne mogu čekati, a i nama je u interesu da se nakon ove tragedije što prije socijaliziraju. Zajednički je cilj nas pedagoga, a vjerujem i svih Petrinjaca, da što više stanovnika ostane u svojoj Petrinji. Vjerujemo da će i početak nastave doprinijeti takvoj odluci", kaže Orlić.

Svi će učenici, bez obzira gdje se trenutačno nalaze, biti umreženi u jedinstveni informatički sustav.

Prvih tjedan dana, ističe ravnatelj, bit će pripremno razdoblje, a nakon toga počinje redovita obrada nastavnog gradiva. Zanimljiva je činjenica da je tek dvoje-troje učenika nakon potresa odjavljeno s adrese boravka, pa se očekuje kako će se svi ostali uključiti u online nastavu.

"Zahvaljujući uspješnom dogovoru s Gavrilovićem, da se Srednja škola preseli u bivši Centar usmjerenog obrazovanja za poljoprivredno-mesarsku struku 'Braća Hanžek', koji se nalazi u tvorničkom krugu, već danas mogu najaviti da tamo nastava Srednje škole počinje 15. svibnja. Ako će i biti manjih odstupanja, to nas neće pokolebati. Radovi na adaptaciji zgrade, prema našem planu, počet će za mjesec dana. Gotovo sav školski namještaj i oprema su spašeni i izvučeni iz stare škole, te uskladišteni, pa će nakon adaptacije biti preseljeni u drugi objekt", potvrđuje Orlić.

Stručnjaci vjeruju kako će obnova stare školske zgrade, koja je zaštićena kao spomenik kulture, a izgrađena 1871. godine, potrajati nekoliko godina.

Komentara 1

FE
fefellerunt
21:04 17.01.2021.

Lakrdija se nastavlja , jedan od primjera kvalitete ovog ministarstva obrazovanja , koje bi kao trebalo biti temelj znanja ovog društva . Ne samo što je znatno uočljiv pad novozaraženih otkako škole ne rade , unatoč tvrdnjama doktora kojekakvih znanosti da djeca ne utječu na širenje virusa , pa do ove odluke da djeca nastavljaju sa školom u potresu pogođwenom području. da li su konzultirali seizmologe? Ne vjerujem . Da li su provjerili dostupnost interneta po selima? Ne vjerujem. U svakom slučaju da im je stalo do života ljudi a i troškova zdravstva, škola bi se odgodila , ali to su ipak doktori kojekakvih zanosti koji od države svaki mjesec prime 2-3 000 € za svoje znanje i rad.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije