Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RADOVI Sadnja drveća i nove vodovodne cijevi sa obje strane ceste

Središte Donje Stubice uskoro dobiva novi izgled

works-txt.jpg
import
28.10.2008.
u 15:18

U Donjoj Stubici trebalo bi uskoro početi uređivanje najužeg središta mjesta. Uz gradnju novog nogostupa, tu je i hortikulturno uređivanje toga prostora, sadnja drveća, postava novih vodovodnih cijevi, sve to s obje strane ceste, od skretanja za Kolodvorsku, do skretanja za Podgorsku.

Nezadovoljstvo skicom
Iako je u prvoj varijanti bilo predviđeno samo pola milijuna kuna te uređivanje jedne strane, investicija je proširena na 1,8 milijuna, uz rješavanje pitanja obiju strana uz glavnu cestu. No, neki vijećnici misle da se idejnom projektiranju nije pristupilo dovoljno kvalitetno i studiozno. – To je veliki novac, za koji nisam siguran da će se utrošiti na najbolji način.

Ova investicija odredit će izgled središta mjesta za idućih tridesetak godina, i mislim da je potrebna kvalitetnija i ozbiljnija priprema i projektiranje. Planiramo utrošiti 1,8 milijuna kuna na osnovi nekakve skice koja nije dostojna osnovne škole, a ne ovakvog projekta – rekao je haesesovac Branko Kebet, na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća.

Vladajući vijećnici, međutim, misle kako je sve dobro pripremljeno i da treba početi investiciju jer bi se u protivnom mogla izgubiti obećana pomoć.

Novi nogostup
Darko Kolar rekao je kako se idućih pet godina neće učiniti ništa u središtu mjesta propusti li se ova prilika, a Miljenko Hrenek rekao je kako novac ne može biti tako loše iskorišten, kao što može biti loše ako se uopće ne iskoristi. – U prvom planu bio je predviđen asfalt na nogostupu i betonske kanalice. Mi smo odlučili da umjesto asfalta idu kocke, a kanalice će biti granitne, upravo zato da bi posao napravili pošteno i što dugoročnije. Iz države nam je za ovu godinu obećano pola milijuna kuna i očekujemo dalju pomoć države – rekao je Stanko Repar.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije