Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nerazumljiv jezik

Srbijanski srednjoškolci logiku uče iz udžbenika na hrvatskom

Školske klupe
Saša Miljević/Večernji list
03.10.2011.
u 09:51

Udžbenik obiluje izrazima "povijest, kritizirali, općenito, znanstveno, uvjetno, razina...", a to je djeci jako komplicirano, smatraju roditelji

Roditelji učenika trećih razreda gimnazije negoduju što njihova djeca logiku uče iz knjige Gaje Petrovića, koja je napisana na njima nerazumljivom hrvatskom jeziku, piše beogradski tabloid Kurir.

– Moj sin nije imao priliku boraviti u Hrvatskoj pa samim tim ne razumije ni njihov jezik. Zbog čega sada mora učiti iz takve knjige, trošiti moje i svoje vrijeme na razumijevanje pojedinih pojmova, umjesto da se koncentrira na samu lekciju – pita se roditelj dječaka koji pohađa treći razred jedne beogradske gimnazije.

Prema riječima ovog roditelja, udžbenik obiluje terminima kao što su povijest, kritizirali, općenito, znanstveno, uvjetno, razina i mnogim drugim nerazumljivim pojmovima, a to je "djeci jako komplicirano jer ona nisu ni rođena u vrijeme postojanja Jugoslavije".

U srbijanskom ministarstvu prosvjete kažu da je za logiku odobrena knjiga autora Mihaila Markovića, a udžbenik Gaje Petrovića koristi se kao priručnik.

Komentara 27

LI
liburnik
10:51 03.10.2011.

Sada su i oni poceli sa tim \"razlikovnim jedakostima\" - jos bi ih razumijo da je knjiga napisana na kajkavskom ili cakavskom, ali koja je razlika izmedju Hrvatostokavskog ili srbostokavskog. To ti je kao da kazes da Amerikanac ne razumije Britanca.

OB
-obrisani-
10:54 03.10.2011.

Ma razumedu oni dobro rvacki, samo se prave Toše..... a morali bi znati da je u početku bio rvacki, a tek onda ostali slavenski jeziki....

Avatar My Style
My Style
07:14 05.10.2011.

@ juda ben Tudum Ako mislis na hrvatski, niko i ne pomislja da je to africki jezik, zar ne?? Evropski je i albanski i litvanski i baskijski i laponski. Otkrivas nam Ameriku !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije