Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Srbijanski predsjednik Tadić daje potporu Dodiku u očuvanju RS

mesic-tadic
reuters
26.01.2010.
u 10:18

Ocijenio je neprihvatljivim i bilo koji akt o podjeli BiH ili akt koji ugrožava pravo RS ili Federacije BiH, i to su "principi kojih se drži Srbija".

BEOGRAD - Dodiku dajem punu potporu u očuvanju Republike Srpske. Daytonski sporazum jasno definira integritet BiH i sve što dovodi u pitanje osnovne načele sporazuma iz Daytona za službenu Srbiju, koja je jamac sporazuma, neprihvatljivo je, prenose danas beogradski portali izjavu predsjednika Srbije Borisa Tadić za podgorički list "Dan".

Ocijenio je neprihvatljivim i bilo koji akt o podjeli BiH ili akt koji ugrožava pravo RS ili Federacije BiH, i to su "principi kojih se drži Srbija".

- Da je drukčije, kao država bismo kršili akte međunarodnog prava, a Daytonski sporazum je dio međunarodnog pravnog sustava pa bismo na taj način izgubili i kredibilitet da branimo integritet na Kosovu i Metohiji - pojasnio je Tadić.

Dodao je kako Srbija neće sa Crnom Gorom "dodatno poremetiti odnose" jer to nije u interesu dviju zemalja i regije ali " Srbija mora dati do znanja što je prihvatljivo u našim odnosima, a što nije".

Također je rekao da drži "potpuno neprirodnim i povijesno potpuno neosnovanim da srpski narod u Crnoj Gori dobije tretman nacionalne manjine".

Komentara 68

NE
neni
14:33 26.01.2010.

Srbi su uzasno frustrirani kaj im Milosevic nije ostvario veliku srbiju..i to je sve posljedica toga..sve te reakcije proiaze iz te mitologije..Njih je sve manje i neznam kak bu uopce naselili srbiju a kamoli te druge krajeve..Ma koga ce oni staviti u tu rs ..sa 50 g. su oni tamo manjina

NE
neni
16:30 26.01.2010.

delamarina@ vidi se po Vasem komentaru kak ste prolupani..kakve veze ima kak neka zemlja zemljopisno izgleda...npr. u Luxemb.se sigurno bolje i kvalitetnije zivi nego u Rusiji

DU
Deleted user
12:07 26.01.2010.

O čemu se u biti radi? Dayton sporazum je sklepan po USA/EU želji pritiskom i na RH i Srbiju po modelu one ex YU. Srbi su dobili svoje,muslimani su dobili puno a Hrvati manje. Tokom godina muslimani dobivaju sve više a Hrvati gube i ono što su u startu imali.Prirodna je instinktivna težnja i Hrvata i Srba da se priključe svojoj matici koju muslimani nemaju(možda Turska). E,sad da nastavimo. I Amerikancima i EU je jasno da su kreirali državu koja diše na njihovoj monetarnoj i političkoj infuzi,država bez prava postojanja. Zašto BiH još uopće postoji. Iz dva razloga,prvi, opravdani strah od radikalnog islamizma,i drugi,kada bi se BiH demontirala,nastala bi islamska liliputanska državica veličine Kosova,a znamo koliko ogromna je ta ‘država’,a to znači daljnje razvodnjavanje Balkana u kojekakve grofovije kao u srednjem vijeku. Možda bi svijet i to prihvatio,da se ne radi o islamizaciji. Da bi se spriječilo stvaranje čvrste baze islama u Europi,potrebni su Hrvati i Srbi koji služe kao neki tampon ili obrambeni zid kako hoćete.Paradoksalna situacija,netko reče,povijest se ponavlja,kao da se srednji vijek vraća u novom izdanju. Prave žrtve su Hrvatski i Srpski narod na tom području.Nažalost,proces islamizacije BiH je nezaustavljiv,pogledaj Sarajevo danas,imam utisak da sam u nekom arapskom gradu. Usudim se reći da se Hrvatski političari klade na ćopavog konja,neznam,možda bi ipak bilo najbolje da zajedno sa Srbima sjednu za stol i dogovore se kako riješiti problem bez upletanja tih ‘stručnjaka’ sa zapada,koji su nam donijeli samo nesreću,pokakili se,podvili rep a vi čistite Da bi u tom slučaju nastala muslimanska država,pa neka nastane,nek im bude,primarno je da bi se konačno vratio mir na ovim prostorima bez domoljubnih turbulencija,konačno bi bila jasna slika,gdje je tko i što je tko.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije