Naslovnica Vijesti Hrvatska

Srbijanski novinari stali na stranu hrvatskog kolege s HRT-a i osudili napade

Pozivamo sve medije da prestanu s praksom prozivanja novinara koji ne dijele njihovo neprofesionalno opredjeljenje, a na političare da se obuzdaju od stvaranja ambijenta u kojem su takvi ispadi provladinih medija dobrodošli, stoji u priopćenju
25. prosinca 2018. u 15:54 11 komentara 3761 prikaza
Dragan Nikolić
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Koalicija novinarskih udruga u Srbiji osudila je u utorak medijski linč kojem je u toj zemlji izložen reporter HRT-a Dragan Nikolić zbog izvještavanja s protuvladinih prosvjeda u Beogradu.

Prosvjed u Beogradu Beograd Veliki prosvjed protiv vlasti, Vučiću poručili: 'Bijesni smo, slušaj što ti narod kaže'

Nekoliko tisuća ljudi izašlo je u subotu na beogradske ulice nastavljajući niz prosvjeda započetih prije tri tjedna protiv predsjednika Aleksandra Vučića čiju vlast smatraju autoritarnom. U priopćenju medijske koalicije podsjeća se na izjavu srbijanskog ministra unutarnjih poslova Nebojše Stefanovića koji je rekao da mu je posebno zanimljiv način na koji je s tog skupa izvještavao HRT.

"HRT-u je bilo važno da kaže kako izvješćuje iz grotla građanskih prosvjeda, samo što nisu pozvali na rušenje vlasti u Srbiji. Takav način izvještavanja je sve samo ne profesionalan", rekao je Stefanović.

Milo Đukanović Milo Đukanović: 'Srbija zaoštrava odnose sa Zagrebom, Prištinom i Podgoricom'

Nezadovoljstvo HRT-om je demonstrirao i prodržavni tabloid Informer koji je objavio naslov "Duša prodana: pokatoličeni Srbin euforično izvještavao za HRT" i "najavio početak revolucije".

Medijska koalicija drži da se takvim "neprimjerenim reagiranjem na objektivno izvješćivanje" i "prebrojavanjem krvnih zrnaca vraćamo u devedesete godine".

Galerija: Veliki prosvjedi protiv vlasti, Vučiću poručili: 'Prestani lagati i krasti, slušaj što ti narod kaže'

Dragan Nikolić
1 / 5
Prosvjed u Beogradu

Pozivamo sve medije da prestanu s praksom prozivanja novinara koji ne dijele njihovo neprofesionalno opredjeljenje, a na političare da se obuzdaju od stvaranja ambijenta u kojem su takvi ispadi provladinih medija dobrodošli, stoji u priopćenju. 

Medijsku koaliciju čine Nezavisna udruga novinara Srbije (NUNS), Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV), Asocijacija nezavisnih elektronskih medija (ANEM), Asocijacija onlajn medija i Asocijacija Lokal pres, koje ukupno imaju više od 6000 članova.

>> Pogledajte kako je bilo na prosvjedu protiv puštanja Darka Kovačevića Daruvarca na slobodu

Valamar
Prilika za posao
Ovo je troje mladih koji rade u turizmu, evo zašto su zadovoljni i žele ostati u Hrvatskoj
  • nogogaz:

    Hvala braca! Nasi jezici su zapravo isti. Razlika je recimo nalik onoj izmedju SAD engleskog i engleskog iz EU. A genetika dokazuje da su razlike izmedju hrvata i srba nalik onima izmedju dalmosa i recimo zagorca ako ne i manje. ... prikaži još! Budimo dobri susjedi svak na svome! Pozdrav u srbiju koju sam nazalost vidia samo dva puta!

  • Marko1337:

    JRT poslao srbina u srbiju, pa što bi oni htjeli, na JRT-u gotovo i nema Hrvata sve sami srbi i jugosmradovi., zato i treba prodati JRT srbima, dosta smo plaćali njihove medije koji šire mržnju i truju hrvatski narod

  • Kaubojdzimi:

    ja nerazumijem zašto dolaze strani novinari u Srbiju? jedino pametni bi bilo da Srbiji izolirate, pa neka videl kako če dalje.