Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srbija

Srbijanska specijalna postrojba popunjava se Legijinim ljudima

'Milorad Lukovic Legija u sudnici, u pozadini se vidi Zvezdan Jovanovic'
''
04.01.2012.
u 21:33

U javnost je procurila informacija da su se u postrojbe prijavili i brojni bivši pripadnici Jedinice za specijalne operacije koju je predvodio Milorad Ulemek Legija

Javnost strahuje da će se takvu postrojbu moći teško kontrolirati, a nije jasno ni kakva će joj točno biti namjena

Dijelovi MUP-a Srbije, prije svega žandarmerija, mjesecima tiho i sustavno formiraju nove specijalne policijske postrojbe. Prema najavama srbijanskih medija, postrojba bi imala otprilike 600 pripadnika i bila bi opremljena najsuvremenijim naoružanjem za koje su već stigli računi. Usto, njezini pripadnici bili bi vrhunski obučeni, tako da su se već sada pojavili strahovi tko bi jednu takvu postrojbu u Srbiji mogao kontrolirati i za koje svrhe bi se sve ona koristila. Još više zabrinjava što je u javnost procurila informacija da su se na interni natječaj za popunjavanje postrojbe prijavili i brojni bivši pripadnici Jedinice za specijalne operacije koju je predvodio Milorad Ulemek Legija, a koji su godinama ratovali u Hrvatskoj i BiH.

Njihova ratna djelovanja povezuju se i s ratnim zločinima. Ta ozloglašena policijska postrojba, koja je bila dio tajne službe, rasformirana je u ožujku 2003. nakon što su njezini pripadnici ubili premijera Zorana Đinđića i neki od njih završili po zatvorima. Iako čelnici MUP-a Srbije tvrde da nisu znali za formiranje nove specijalne postrojbe i kako ih je obmanuo general policije Bratislav Dikić, prevladava mišljenje kako je to već gotova stvar te da su mnoge pripremne radnje već odrađene. U MUP-u Srbije zasad djeluju četiri specijalne postrojbe.

Komentara 24

OB
-obrisani-
21:38 04.01.2012.

još jedan dokaz da je u srbiji vreme stalo...čak se vraća u devedesete NATO...loše si odradio posao....pobijo civile a bandu ostavio

AB
A.B.
22:46 04.01.2012.

sta ce tih 600 mozdanih invalida uraditi? napasti kosovo? ili pak sandzak? he he he

JS
ja sam gladan
23:00 04.01.2012.

Vjerojatno se spremaju opet u \"obnovu\" Dubrovnika, samo čekaju da im \"komšije\" naprave autoput preko Trebinja,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije