Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SONJA BISERKO:

'Srbija želi raspad BiH, neće prestati progranjati njezine građane'

Sonja Biserko
Marko Prpić/PIXSELL
02.02.2014.
u 10:55

Biserko smatra da je pokušaj relativizacije i izjednačavanja uloga u ratovima na prostoru bivše Jugoslavije stalna "tema srpske elite i politike"

Sonja Biserko, predsjednica Helsinškog odbora za ljudska prava Srbije, komentirajući otvaranje nove istrage protiv oslobođenog zapovjednika obrane Srebrenice Nasera Orića i još četiri osobe, izrazila uvjerenje da će Srbija nastaviti svoju strategiju proganjanja i procesuiranja građana BiH, prenosi Klix.ba.

"Sve se to koristi u funkciji promoviranja te opcije koju zastupa Milorad Dodik. Dodik dnevno eskalira tom pogledu. A onda se koriste priče i teze koje idu u prilog takvom rješenju. Službene institucije objavljuju te teze i te spekulacije u vezi s opstankom BiH, bez obzira iz kojeg izvora to dolazilo. To se koristi kao potvrda teze koja je službeno-neslužbeno prisutna u RS i u Srbiji, u nekim krugovima naših političkih elita. To je nešto što priželjkuju. Javnost je naviknuta na to, ovo je samo navijanje. Za sada nije na vidiku podjela BiH. Naprotiv, to pitanje će ove godine biti stavljeno na dnevni red odlučnije, s energijom da se to počne rješavati. Takvo je moje očekivanje - rekla je Biserko za AA.

Biserko smatra da je pokušaj relativizacije i izjednačavanja uloga u ratovima na prostoru bivše Jugoslavije stalna "tema srpske elite i politike". Tvrdi da se regionalni odnosi nisu popravili u posljednje dvije godine.

>> Srbija želi četnike prikazati kao antifašiste

Komentara 12

Avatar NikadRobom
NikadRobom
11:27 02.02.2014.

Nista novoga,to se sve zna.Uz pomoc masonerije iz UK.

Avatar imotska115
imotska115
14:01 02.02.2014.

To mi svi znamo da jos dan danas Srbi hoce isjednacit rat u bivsoj YU.Samo pogledajte nasu vladu kamo ona puse i zasto toliko maltretira one koji su obranili nas od Srpske agresije. To je Srpski mentalitet i zelja jos od 1918g.

JA
JASTREBAC
11:46 04.02.2014.

Ova lepa precvala gospodja, sa nepravilno rasporedjenim crtama lica, predfstavlja nevidjenog manipulatora. Inače ona je bila na diplomatskom poslu u ondašnjoij "Jugi" u Londonu odakle je vraćena?! O tome ćuti, i ona a, i novinari. Onda su dip,omate vraćane samo ako su se bavile "humaniratnim" radom u korist stranih službi. S obzirom da je finansiraju neke nevladine organizacije vezane za Britaniju očito je, da je njeni sponzori nisu zaboravili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije