Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAOŠTRENE TENZIJE

Srbija zaplijenila tri crnogorska respiratora

Koronavirus u Italiji
Foto: FLAVIO LO SCALZO/REUTERS/PIXSELL
1/2
27.03.2020.
u 22:05

Kosovski parlament izglasao je nepovjerenje vladi premijera Albina Kurtija

Kosovska vlada prva je koju je srušio COVID-19. Kosovski parlament izglasao je nepovjerenje vladi premijera Albina Kurtija nakon samo šest tjedana, što je dovelo do političke krize u vrijeme dok se ta zemlja bori protiv širenja koronavirusa.

Demokratski savez Kosova tražio je izglasavanje nepovjerenja vladi zbog smjene ministra unutarnjih poslova Agima Veliua koji je dao potporu predsjedniku Kosova Hasimu Thaçiju za proglašenje izvanrednog stanja što se premijeru Kurtiju nije sviđalo, te zbog toga što nije ukinula 100-postotne takse na uvoz robe iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

Premijer Kurti odbio je proglasiti izvanredno stanje jer bi time on izgubio ovlasti, a dobio bi ih predsjednik Thaçi.

Kurti tvrdi kako odluka o njegovu rušenju nije donesena na Kosovu nego “negdje drugdje”, spominjući Richarda Grenella, posebnog izaslanika američkog predsjednika Donalda Trumpa za pregovore između Srbije i Kosova.

Zakuhalo je i između Podgorice i Beograda – tri od pet respiratora koje je crnogorski Fond za zdravstveno osiguranje naručio od predstavnika švedskog proizvođača, čije je sjedište u Beogradu, Srbija je zadržala na granici s Crnom Gorom te ih potom zaplijenila.

Komentara 20

KR
kremenko
23:32 27.03.2020.

drndoni to se zove krađa , lažeš kao Vučić .Poslije je rekao da će donirati tri respiratora .Gad

MA
Mary5
07:12 28.03.2020.

Nista dobro od njih ocekivat

Avatar Anonimus.
Anonimus.
07:24 28.03.2020.

Šta drugo i znaju?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije