Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Strava u Srbiji

Rekla roditeljima da je boli trbuh pa rodila, u WC-školjki pronađena mrtva beba

policija
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
22.12.2017.
u 16:33

Majka se tereti za ubojstvo djeteta pri porođaju, za što je predviđena kazna od šest mjeseci do 5 godina

Roditelji djevojke iz Srbije pritvoreni su zbog osnovane sumnje u sudjelovanje u ubojstvu nakon što je pronađeno mrtvo dijete njihove kćeri.

Novosti pišu da se Aleksandra Ć. (22) iz Stubice kod Paraćina 20. studenog požalila roditeljima Slaviši (49) i Milijani (42), koji nisu znali da je trudna, na bolove u trbuhu. Nakon toga je otišla u kupaonicu i rodila dijete na WC-školjki. Majka je presjekla pupčanu vrpcu, nakon čega su roditelji djevojku odveli u bolnicu. 

Policija je istog dana u njihovoj kući u WC-školjki pronašla mrtvu bebu, a nakon obdukcije i vještačenja utvrđeno je da je beba rođena živa. Roditelji su uhićeni te im je određen pritvor, a za kazneno djelo za koje ih se tereti predviđena je kazna zatvora od 5 do 15 godina, rekao je Nenad Necić, zamjenik višeg javnog tužitelja i glasnogovornik Višeg tužiteljstva. Protiv roditelja je istraga u tijeku, a naloženo je i zdravstveno vještačenje roditelja i kćeri.

- Protiv majke novorođenčeta izvest će se dokazne radnje, a ona se tereti za ubojstvo djeteta pri porođaju, za što je predviđena kazna od šest mjeseci do 5 godina - rekao je Necić.

Slučaj je, pišu Novosti, izazvao zaprepaštenje u Stubici. Roditelji, koji imaju još jednu kćer, u selu su se bavili poljoprivredom i držali kafić, a obje kćeri žive i rade u Jagodini.

Pogledajte najbolje fotografije Pixsellovih fotoreportera koje su obilježile 2017.:

policija
1/59

Komentara 5

Avatar rubinet
rubinet
15:06 23.12.2017.

devojčica brala jagode ..nešto je ubolo.. mislila je da je trava

JI
jimpx131
08:57 23.12.2017.

Kak nisu znali da je trudna?? Sakrila je trbušinu ili kaj?

BL
bljak007
07:57 23.12.2017.

Sinkopa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije