Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Završena istraga

Srbija ima dokaze za trgovinu organima na Kosovu

Ratni zločini
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
22.07.2014.
u 13:51

Vladimir Vukčević izjavio je da je istraga o trgovini organima na Kosovu, slučaju "žuta kuća", došla do kraja

Tužitelj za ratne zločine Srbije, Vladimir Vukčević izjavio je da je istraga o trgovini organima na Kosovu, slučaju "žuta kuća", došla do kraja i sada valja  odlučiti da li će optužnica biti podignuta ili će se odustati od nje, dodavši kako dokazi koje ima Srbija govore o postojanju ratnih zločina, javljaju mediji u Srbiji.

- Dokazi koje smo prikupili govore da je bilo ratnih zločina, ali nismo došli do počinitelja. Mi smo definirali postojanje kaznenog djela ratnih zločina, ali nismo mogli utvrditi da li je baš došlo do trgovine organima - pojasnio je Vukčević.

Vukčević je, novinarima u Specijalnom sudu, rekao kako očekuje da će glavni tužitelj specijalnog tima za istragu o trgovini ljudskim organima tijekom rata na Kosovu 1999. Clint Willimason, koji boravi u Beogradu, u narednim danima objaviti rezultate istrage o tom slučaju.

>>Kao robove držali 600 radnika iz BiH

Komentara 9

HO
homofob
16:23 22.07.2014.

Naslov kaze:" Imamo dokaze za trgovinu organima na Kosovu" a tri retka dalj je citat Javnog Tuzitelja Srbije:"... ali nismo mogli utvrditi da li je baš došlo do trgovine organima ..."? Cemu je potrebno baljezganje!?

MO
mojski5
21:39 22.07.2014.

ilegalne kokoske, argentinsko meso, bikovi uvezeni iz srbije bez carinske obveznice (porez) itd...

Avatar Splićo
Splićo
12:41 23.07.2014.

Ma sve su to srpske propagande.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije