Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sukob interesa?

Srbi prijavili Pupovca zbog Tesla banke

Milorad Pupovac
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
19.01.2014.
u 21:12

Dužnosti koje obavlja Pupovac, šef Nadzornog odbora u banci i saborski zastupnik, nespojive su, tvrdi Zajednica Srba u prijavi

Milorad Pupovac, saborski zastupnik i predsjednik Srpskog narodnog vijeća, prijavljen je Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa zbog svoje funkcije u Tesla štednoj banci, gdje je predsjednik Nadzornog odbora. Uime Zajednice Srba Hrvatske prijavu je potpisao prof. dr. Svetozar Livada.

“Obavljanjem dužnosti predsjednika Nadzornog odbora Tesla štedne banke Milorad Pupovac je obavljao i još uvijek obavlja dužnost koja je nespojiva s obavljanjem dužnosti zastupnika u Saboru, čime je prekršio Zakon o sprečavanju sukoba interesa, tj. nalazi se u sukobu interesa”, navodi Livada u prijavi Povjerenstvu od kojeg traži da, sukladno svojim ovlastima, odluči o kazni protiv Pupovca zbog kršenja zakona te da obavijesti javnost o utvrđenim činjenicama i odlukama.

Još u lipnju prošle godine Povjerenstvo je donijelo odluku o pokretanju postupka protiv Milorada Pupovca, najprije upravo zbog članstva, a poslije (od 6. svibnja 2011. godine) i predsjedavanja Nadzornim odborom Tesla banke. Postupak je pokrenut zbog povrede Zakona o sprečavanju sukoba interesa, odnosno njegova članka u kojem se navodi da dužnosnici ne mogu biti članovi upravnih tijela i nadzornih odbora trgovačkih društava. Pupovcu je tada Povjerenstvo dalo rok od 15 dana da dostavi očitovanje na navode iz obrazloženja odluke o pokretanju postupka.

“Kad su već bile objavljene informacije o tome da postoje prijave protiv Milorada Pupovca vezano i za ovaj slučaj, molimo Povjerenstvo da obavijesti javnost zašto do sada o tom pitanju nije odlučivalo”, navodi se u prijavi Zajednica Srba Hrvatske.

>> Akademiku Aralici ne prašta se što je centar jugonostalgije smjestio u Pupovčeve Novosti

Komentara 25

FB
ft.bagaric
21:52 19.01.2014.

nikakvo iznenadjenje

VL
????
22:07 19.01.2014.

Haha u Hrvatskoj sve naopako, u Vladi sve četnici, u Zajednici Srba sve same ustaše. A čak i Židovi imaju dvije Židovske općine. To nema nigdje u svijetu :-)

JZ
joe-zg
22:06 19.01.2014.

Milorad kada svoj posao završi, onda ćemo mi porezni obveznici sanirati banku. Koliko još možemo trpjeti ove pi.....je?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije