Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SRB NEZADOVOLJAN

Srb: Država kupuje stan Hadžićevu vozaču i časnicima jugovojske

danijel srb
Željko Lukunić/PIXSELL
18.06.2010.
u 11:40

Srb je ogorčen i što se hrvatsko pravosuđe više uopće ne bavi zločinima koje su u ratu počinili Srbi, a zna se, kaže, tko su počinitelji.

"Umjesto da država iz proračuna obnavlja porušena hrvatska sela zahvaljujuči koalciji HDZ-SDSS, golem se novac ulaže u područja s pretežitim srpskim stanovništvom. Pa imamo situaciju da se u srpsko selo Trpinju, u kojem nije ni metak ispaljen u ratu, u proračunu osiguralo nešto manje od 2,2 milijuna kuna, a za Bogdanovce, u kojem niti kamen nije ostao, samo 189 tisuća kuna."

Istaknuo je to Danijel Srb, predsjednik HSP-a, na svojoj današnjoj tiskovnoj konferenciji kojoj su prisustvovali i bivši nositelji stanarskog prava na tzv. pustarama u Istočnoj Slavoniji koji su za rata postali prognanici i kojima nakon što su se ponovno vratili država nije omogućila otkup obnovljenih kuća. Iako su u njih i sami poprilično uložili s obzirom na to da je država porušene kuće tek djelomično obnovila.

- Podove, grijanje, žbukanje, fasade, prilaze... sve smo to sami morali napraviti, zbog čega smo se i zadužili. Želimo da se naš status već jednom riješi i da nam se dopusti da otkupimo naše kuće po uvjetima koje imaju i drugi nositelji stanarskog prava i prognanici. Mi smo u neravnopravnom položaju u odnosu na druge hrvatske građane - ogorčen je Ivica Barbarić, čija je obitelj tek jedna od tisuću koje muku muče s ovim problemom u Istočnoj Slavoniji.

U isto to vrijeme, dodaje Srb, Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavljuje oglas da otkupljuju 317 stanova u Hrvatskoj radi povratka bivših nositelja stanarskih prava koji su napustili Hrvatsku.

- A među ljudima koji će dobiti te stanove su i vozač Gorana Hadžića te 30 časnika jugovojske od kojih se deset borilo u Vukovaru - kaže Srb.

Napominje i da Hrvatska isplaćuje naknadnu za nezaposlene osobe s hrvatskim i srpskim državljanstvom koje su napustile našu državu i žive u Srbiji, ali su svjedno prijavljeni na HZZZ kao nezaposleni.

Srb je ogorčen i što se hrvatsko pravosuđe više uopće ne bavi zločinima koji su u ratu počinili Srbi, a zna se tko su počinitelji.

- I to je posljednica koalicije HDZ-SDSS - zaključio je Srb.

Komentara 27

DA
danac
12:48 18.06.2010.

nije ni cudu.gospodja vlaisavljevic-kosor nakon izbora osniva novu partiju----SRP I VIBRATOR.pa kosorko kada je vesna postala domoljub i popravlja tvoje greske onda stvarno je vrijeme da oslobode antu pa da vam svima hebe najdraze.ali ako to bude blizu vi cete se pobrinuti i opet pjevati pjesme iz devedesete.vi ste ljudi za sve sisteme.

DU
Deleted user
12:33 18.06.2010.

potuć sve do zadnjeg pa nek cijela hr bude u hagu

UT
utatica
23:23 18.06.2010.

ovo što svrbi Srba svrbi sve nas dobronamjerne građane. Ovakav nepravedan odnos prema svojim građanima samo povećava angaonizam žrtve prema krvnicima i teroristima što zanči da ni suživota ne će biti a to nije sigurno srbima u interesu. U mojee dvorište Srbin ne će ući sve da je i poštar i da mi penziju nosi sve dok ssrbija ne plati ratnu odštetu, dok srbi ne razminiraju minirana polja, odk ne porkažu kojače među sobom i dok ne kažu gdje je naših preko tisuču nestalih i dok se ne počnu ponašati domoljubno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije