Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRUMP LIKUJE

Sramota demokrata – nisu u stanju prebrojiti glasove

Bernie Sanders
Foto: BRIAN SNYDER/REUTERS/PIXSELL
1/3
05.02.2020.
u 11:15

Katastrofa je tim veća zato što su upravo predizbori u Iowi trebali iznjedriti kandidate koji će biti u samom vrhu za osvajanje demokratske predsjedničke nominacije.

Umjesto trijumfalnog početka predizbora za predsjedničkog kandidata, Demokratska stranka je u američkoj saveznoj državi Iowi doživjela jučer potpuni debakl i sramotu. Rezultati su trebali biti poznati već u ponedjeljak navečer, no zbog nekih pogrešaka u aplikaciji koju su koristili za ovaj posao sve je zakazalo, a oni zaduženi za prebrojavanje kazali su da je aplikacija iznjedrila neke „nedosljednosti“ koje su se očitovale u pogreškama u prebrojavanju glasova.

Nelagoda je počela kad se nakon 23 sata nisu počeli pojavljivati rezultati s 1600 biračkih mjesta koja su bila otvorena za glasanje u 19 sati. Katastrofa je tim veća zato što su upravo predizbori u Iowi trebali iznjedriti kandidate koji će biti u samom vrhu za osvajanje demokratske predsjedničke nominacije. Umjesto toga, vodeće kandidate dočekao je kaos. U anketama uoči ovih predizbora četvero kandidata rezultatima se odvojilo od ostalih sedmero koji su dobili prilično malo glasova. Bernie Sanders, Joe Biden, Elizabeth Warren i Pete Buttigieg u noći s ponedjeljka na utorak pokušavali su relativizirati sramotu koja se dogodila i to tako što je svatko od njih sebe proglašavao pobjednikom prema glasovima s terena koje su sakupili njihovi stožeri.

Predsjednik Donald Trump i njegov stožer likovali su zbog svega što se njihovim protivnicima dogodilo. „Pratio sam sve što se događalo i mogu reći da je to pravi politički pokolj i katastrofa koja se ničime ne može ublažiti, tvitao je Trump, a njegovi sljedbenici kažu – kako ćete voditi državu, a niste u stanju ni prebrojiti vlastite glasove.

Komentara 2

XA
xaron
19:52 05.02.2020.

Možda su im to smjestili Rusi, Kinezi, Marsovci,...ili su smjestili sami sebi jer su nesposobni.

Avatar mofo
mofo
12:34 05.02.2020.

Ne da ih nisu u stanju prebrojiti vec ih nastimavaju... Il im ih Rusi nastimavaju, ko ce ga vise znati...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije