Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Papa Franjo

'Spreman sam Trumpu reći da je pogrešno teritorije braniti gradnjom zida duž granica'

Papa Franjo
Foto: Reuters/PIXSELL
29.05.2019.
u 07:11

Odvajanje djece od roditelja u suprotnosti je sa zakonima prirode... ne možeš to činiti. To je okrutno, kaže papa Franjo

Papa Franjo izjavio je u utorak kako je spreman američkom predsjedniku Donaldu Trumpu osobno u lice reći da je pogrešno teritorije braniti gradnjom zida duž granica.

U intervjuu za meksičku televiziju Televisa emitiranom u utorak, Papa je također odbacio kritike ultrakonzervativnih katolika koji ga nazivaju heretikom.

"Ne znam što je to s tom novom kulturom obrane teritorija gradnjom zidova. Već smo imali jedan zid, onaj u Berlinu, koji je izazvao toliko glavobolja i toliko patnji", rekao je papa Franjo, koji se već ranije javno protivio Trumpovoj migracijskoj politici.

"Odvajanje djece od roditelja u suprotnosti je sa zakonima prirode... ne možeš to činiti. To je okrutno. To je jedna od najvećih okrutnosti. Da bi se obranilo što? Teritorij, ili gospodarstvo, ili tko zna što", dodao je Papa, napomenuvši kako takva politika "jako rastužuje".

Upitan da li bi isto to bio spreman Trumpu reći u lice kad bi umjesto novinarke s njim za stolom sjedio američki predsjednik osobno, Franjo je kazao: "Isto to. Isto to, jer to javno govorim... Kao što sam već rekao i to da oni koji dižu zidove na kraju postaju zarobljenici tih istih zidova koje su sami sagradili".

Trump, koji se s papom Franjom susreo 2017. u Vatikanu, smatra da je zid nužan kako bi se zaustavio šverc droge i prelijevanje kriminala preko granice u Sjedinjene Države, zbog čega je došao u sukob s većinski demokratskim Kongresom oko financiranja njegove gradnje.

Papa je prošle godine kritizirao Trumpovu administraciju zbog politike razdvajanja djece od roditelja koji su ilegalno prešli američko-meksičku granicu. Ta je mjera kasnije ukinuta zbog vala negodovanja. Američki je predsjednik prošli mjesec opovrgnuo medijska izvješća da se razmišlja o njezinu ponovnom uvođenju.

Na novinarsko pitanje kako doživljava kampanju skupine katoličkih ultra-konzervativaca koji ga žele proglasiti heretikom, Papa je kazao kako se ne osjeća pogođenim, nego na to gleda "s dozom humora". "Molim se za njih jer su u krivu, i neki od tih jadnih ljudi su izmanipulirani", kazao je Papa.

Ključne riječi

Komentara 25

CR
CROLINDA
08:16 29.05.2019.

tko god vidi da se ovdje radi o iluminatskom planu u cilju stvaranja NWO-a tj. o planskoj seobi naroda da bi se Europa islamizirala masoni ga odmah etiketiraju da je rasist i slično - u Europi jedino Orban ne nasjedaa i ponaša se normalno to jest kao da je država kuća jednog naroda a Bergolio se ponaša kao da nije poglavar katoličke crkve nego svjetovni predsjednik svih religija ili nekakve nove ukrižane nepostojeće vjere nekakvog krislama

AN
Antiflašist
08:30 29.05.2019.

Interesantno, ovo je bijedni licemjer koji zagovara invaziju a vidi vraga dok je Italija puna olosa koji je doplazio iz Afrike, Vatikan prazan,kako to?.

ZI
zimerman
08:24 29.05.2019.

Ocigledno je da je leftizam usao duboko u katoličku crkvu a to vam je isto kao kad crv udje u jabuku .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije