Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zakon o vodnim uslugama

Sponza: Planira li Vlada privatizirati vodne resurse?

Giovanni Sponza
Patrik Macek/PIXSELL
14.03.2019.
u 13:56

HDZ-ova vlada primarno rješava samo tehnička pitanja, a sadržajna i krucijalna pitanja podzakonskim aktima koji su isključivo u ingerenciji Vlade, ne konzultira struku, ide s užurbanom hitnom procedurom pa se pitam valja li se nešto iza brda, zaključio je Sponza

Planira li Vlada privatizirati vodne resurse, zapitao se danas u Saboru IDS-ov Giovanni Sponza podsjetivši kako je upravo završeno e-savjetovanje o prijedlogu Zakona o vodnim uslugama kojim se predlaže objedinjavanje javnih tvrtki za pružanje vodnih usluga.

- Zanima me planira li se u sljedećem krugu njihova privatizacija? Podsjećam da je voda opće dobro i da se vodoopskrbna infrastruktura gradi novcem građana – ustvrdio je Sponza. Podsjeća da se takva privatizacija pokušala 2011. godine, ali tada nije uspjelo.

- Ne bi nas iznenadilo da HDZ to opet pokuša, vuk dlaku mijenja, ali ćud nikada. HDZ-ova vlada primarno rješava samo tehnička pitanja, a sadržajna i krucijalna pitanja podzakonskim aktima koji su isključivo u ingerenciji Vlade, ne konzultira struku, ide s užurbanom hitnom procedurom pa se pitam valja li se nešto iza brda – zaključio je Sponza.

Video: Tomislav Horvatinčić - kronologija suđenja

Ključne riječi

Komentara 1

VV
Vražji Vrag
09:56 15.03.2019.

Sve su prodali, pa što ne bi i vodu. Već smo u vlasništvu stranih korporacija, a uskoro ćemo morati strancima plaćati ako crpimo svoju vodu iz vlastitog bunara na svojoj zemlji. ali ne bojte se, nije to naše - za to se pobrinuo HDZ. I nemojte izjednačavati odgovornost HDZ-a i SDP-a jer SDP vrlo malo obnaša vlast.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije