Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rasprava u Saboru

'Ukrasti ili zatajiti novac, voziti pijan... za to treba odgovarati'

Sunčana Glavak
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/6
13.03.2019.
u 11:29

Branimir Bunjac iz Živog zida rekao je kako se od te nesreće stvara zbrka s informacijama, pa tako ni danas ne znamo koliko je brzo ministrica vozila kad je udarila djevojčicu

Nakon dana stanke saborski zastupnici nastavili su s radom, a prvi radni dan otvorili su slobodnim raspravama. Predsjednik SDP-a Davor Bernardić osvrnuo se na sudbinu Uljanik grupe, ustvrdivši kako smo jučer svjedočili bezuspješnom pokušaju spašavanja brodogradnje, a sud je još jednom odgodio donošenje odluke jer, poručuje, tako daje malo vremena nesposobnoj Vladi koja još uvijek nije pronašla rješenje za sudbinu ovih škverova.

– Radnici su i dalje u agoniji i ne primaju plaću, neki su čak bili prisiljeni prodati kolica svoje djece. USKOK je svojedobno ušao u Uljanik, no ništa se nije dogodilo. Stječe se dojam da je glavni državni odvjetnik na godišnjem odmoru – komentirao je Bernardić navodeći afere koje se posljednjih godina vežu uz HDZ. IDS-ov Tulio Demetlika komentirao je istu temu ustvrdivši kako nema sumnje da je jedina ispravna politička odluka ići u restrukturiranje Uljanik grupe s novim strateškim partnerom.

– Uljaniku treba dati šansu, kao što su, uostalom, šansu dobila i ostala hrvatska brodogradilišta. Svima onima koji alternativu vide u stečaju kako bi time možda htjeli pokazati i navodnu brigu za javne financije poručujem da bi ta opcija stajala gotovo jednako kao i restrukturiranje, uz razliku da bismo ugrozili egzistenciju nekoliko tisuća kućanstva i, budite sigurni, postupno ugasili cijelu brodograđevnu industriju u Hrvatskoj. Neshvatljivo je da Vlada već više od pola godine odugovlači s mogućim rješenjima i, što je najtužnije, zavlači tisuću radnika koji iz dana u dan sve teže preživljavaju bez plaće. Po ne znam koji put podsjećam da je Vlada najveći pojedinačni vlasnik tvrtke koju nije kontrolirala te kojoj je izdavala jamstva, a da nikad nisu zatražene poslovne knjige na uvid. Ne samo da nisu nadzirali Upravu sve te godine nego, kad smo upozoravali da se nešto događa i da u Uljaniku očito postoje ozbiljni problemi, nitko mjesecima nije reagirao – prigovorio je Demetlika.

Čelnik Mosta Božo Petrov govorio je o ministrici Gabrijeli Žalac te se prisjetio njezina istupa u ponedjeljak nakon što je u subotu s nevažećom vozačkom dozvolom pregazila 10-godišnju djevojčicu.

– Imali smo isto tako predstavu sa svim elementima igrokaza, jednu dramu, dramolet, imali smo i pokajanje i suze i oprost. Srećom, nije prošlo s težim posljedicama, ali sve to vrijeme Vlada je potrošila da bi mogla opravdati da je, eto, puno veći benefit za Hrvatsku predani rad ministrice Žalac nego moguća sankcija zbog činjenice da godinama krši zakon. Ova Vlada i resorna ministrica podbacili su u odnosu na svoj plan 2,7 milijarde kuna u korištenju europskih fondova. To znači manje radnih mjesta. Andrej Plenković tražio je od građana i dobio od građana mogućnost da vodi državu. Onda neka sebi ne dopusti da ostane upamćen kao osoba koja je potratila 4 godine svih građana u ovoj državi. Možda mu njegovi mentori diktiraju da ovako radi, ali na kraju, kad se podvuče crta, samo mi samostalno odgovaramo za svoje postupke. Isto tako i on – govori Petrov.

O istoj temi progovorio je i Branimir Bunjac iz Živog zida naglasivši kako se od te nesreće stvara zbrka s informacijama, pa tako ni danas ne znamo koliko je brzo ministrica vozila kad je udarila djevojčicu.

– Policija to skriva, a nije jasno ni zašto policija tvrdi da za tu nesreću ne treba podizati kaznenu prijavu, iako je to napravljeno u tisućama sličnih događaja – primijetio je.

Šefica GLAS-a Anka Mrak-Taritaš osvrnula se na zabranu mise na Bleiburgu, ustvrdivši kako taj skup koji se tamo organizira svake godine u svibnju nije samo misa i komemoracija, već je to, drži, duboko ispolitiziran događaj.
– To ne priliči komemoraciji za žrtve. Iskompromitiran je i relativizacijom ustaštva, pa je žalosno da pljuske za to moramo dobiti izvana – prigovorila je Mrak-Taritaš.

HDZ-ova Sunčana Glavak rekla je da bi, da nije godinama u Saboru, bila pomalo zbunjena svim ovim istupima, pa je prozvala, kako je rekla, moraliste u Saboru. Podsjetila je tako da je Bernardić vozio u pijanom stanju, da je bivši HNS-ov ministar Berislav Šipuš uhvaćen dok vozi pijan, pa nije podnio ostavku. Podsjetila je i da je Anka Mrak-Taritaš, kako kaže, u više navrata zaboravljala unositi podatke u imovinsku karticu, a podsjetila je i na brojne druge afere SDP-ove Vlade, kao što su bile one vezane uz ministra poljoprivrede Tihomira Jakovinu, ministricu kulture Andreu Zlatar Violić, potpredsjednika Vlade Radimira Čačića....

– Svakome se može dogoditi da zaboravi obnoviti vozačku dozvolu, no ukrasti ili zatajiti novac, voziti pijan, to nije zaborav i za to treba odgovarati – zaključila je Mrak-Taritaš. 

Video: Izjava ministrice Gabrijele Žalac nakon prometne nesreće

Komentara 27

Avatar southman
southman
11:42 13.03.2019.

Mislim da je ovu zadnju rečenicu u tekstu izgovorila Glavak a ne Taritaš !?

SK
Skviki
12:05 13.03.2019.

Šefica GLAS-a Anka Mrak Taritaš osvrnula se na zabranu mise na Bleiburgu, ustvrdivši kako taj skup koji se tamo organizira svake godine u svibnju nije samo misa i komemoracija, već je to, drži, duboko ispolitiziran događaj. - To ne priliči komemoraciji za žrtve. Iskompromitiran je i relativizacijom ustaštva, pa je žalosno da pljuske za to moramo dobiti iz vana – prigovorila je Mrak Taritaš. Ta žena stvarno nije normalna. Dali je uopće bila na Bleiburgu, da je bila tam onda bi vidla da se cijelo vrijeme par šmrkavaca okolo šeta sa zabranjenim znakovima i ako se površno gleda onda bi čovjek pomislio da ih ima cijelo čudo. Da ima dva ili tri starija čovjeka koji nose uniforme, je istina, no na njima nisam vidio nikakvo znakovlje.

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
11:44 13.03.2019.

Glavak kaže kad su ONI mogli kršiti zakone, onda mogu i OVI njeni. Gospođo Glavak ne, trbalo je sankcionirati i ONE i OVE. Čudo da Hrvatska i opstaje pored ovakvih mentalnih sklopova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije