Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Taborište

Otkriveno spomen-obilježje na mjestu masovne grobnice žrtava iz Domovinskog rata

Otkrivanje Spomen-obilježja u Taborištu
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
1/7
09.12.2017.
u 16:21

Na području Taborišta  je ekshumirano ukupno 12 žrtava, branitelj i civila iz jedne masovne i više pojedinačnih grobnica

U Taborištu nedaleko Petrinje otkriveno je spomen-obilježja na mjestu masovne grobnice žrtava iz Domovinskog rata. Na području Taborišta  je ekshumirano ukupno 12 žrtava, branitelj i civila iz jedne masovne i više pojedinačnih grobnica. Tri žrtve još uvijek nisu identificirane. 

77. spomen obilježje masovne grobnice, tzv. golubicu, otkrili su izaslanik predsjednika Vlade RH i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved te Davorka Tutić, kćerka jedne od žrtava.

"Nakon sloma obrane Petrinje, neprijatelj je iza sebe ostavio pustoš. Ubili su veliki broj civila, a mnogima je izgubio svaki trag. U Taborištu su ubijani i stariji civili, o čemu svjediči masovna grobnica otkrivena tek 2012. godine. Sisačko-moslavačka županija druga je iza Vukovarsko-srijemske po broju masovnih grobnica i ovakovih stradanja", rekao je ministar Medved.

Komentara 4

MA
MarkoKosmicki
17:23 09.12.2017.

slava im

SD
sdpesticid
22:28 09.12.2017.

77-ma masovna grobnica a četnički spomenici te petokrake po hrvatskoj i dalje bdiju nad istima. nešto tu ne štima..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije