Naslovnica Vijesti Hrvatska

Otkriveno spomen-obilježje na mjestu masovne grobnice žrtava iz Domovinskog rata

Na području Taborišta  je ekshumirano ukupno 12 žrtava, branitelj i civila iz jedne masovne i više pojedinačnih grobnica
09. prosinca 2017. u 16:21 4 komentara 1021 prikaza
Otkrivanje Spomen-obilježja u Taborištu
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/7

U Taborištu nedaleko Petrinje otkriveno je spomen-obilježja na mjestu masovne grobnice žrtava iz Domovinskog rata. Na području Taborišta  je ekshumirano ukupno 12 žrtava, branitelj i civila iz jedne masovne i više pojedinačnih grobnica. Tri žrtve još uvijek nisu identificirane. 

Dubrovnik: Muzej Domovinskog rata Apel crnogorskih intelektualaca: Prekinimo šutnju o razaranju Dubrovnika

77. spomen obilježje masovne grobnice, tzv. golubicu, otkrili su izaslanik predsjednika Vlade RH i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved te Davorka Tutić, kćerka jedne od žrtava.

"Nakon sloma obrane Petrinje, neprijatelj je iza sebe ostavio pustoš. Ubili su veliki broj civila, a mnogima je izgubio svaki trag. U Taborištu su ubijani i stariji civili, o čemu svjediči masovna grobnica otkrivena tek 2012. godine. Sisačko-moslavačka županija druga je iza Vukovarsko-srijemske po broju masovnih grobnica i ovakovih stradanja", rekao je ministar Medved.

Zagreb: Povodom 26. obljetnice pada Vukovara upaljene svijeće u Vukovarskoj ulici Župan Anušić: Borba vukovarskih branitelja nemjerljivo je pomogla obrani osječkog područja Damir Krstičević Čestitao Tigrovima Krstičević: Imamo obvezu uvijek čuvati istinu o Domovinskom ratu Stjepan Mesić 'PROTIV HRVATSKE' Branitelji podnijeli kaznenu prijavu protiv Mesića: 'Odavao je tajne podatke, špijunirao je...'
POSLOVNA RJEŠENJA
Pogledajte kako je karlovački slatkovodni akvarij postao primjer uspješnog poslovanja

A1 izdvaja za Vas

  • sdpesticid:

    77-ma masovna grobnica a četnički spomenici te petokrake po hrvatskoj i dalje bdiju nad istima. nešto tu ne štima..