Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Visoko obrazovanje

Splitskom Sveučilištu 314.000 eura za razmjenu studenata

smotra
Ivana Bešlić
01.06.2011.
u 14:06

Novac će omogućiti splitskim studentima boravak i stručnu praksu na prestižnim europskim sveučilištima

Agencija za mobilnost i programe Europske unije dodijelila je Sveučilištu u Splitu 313.715 eura za aktivnost "Erasmus individualna mobilnost".

Ta značajna financijska potpora gotovo je trostruko veća u odnosu na onu koja je dodijeljena prošle godine. U sljedećoj akademskoj godini, naglašavaju u rektoratu Sveučilišta, taj će novac, u sklopu međunarodne razmjene studenata, studentima splitskih fakulteta omogućiti studijski boravak i obavljanje stručne prakse na nekim od prestižnih europskih sveučilišta, odnosno moći će provesti semestar ili dva slušajući relevantne kolegije, istražujući i pripremajući završni, diplomski rad ili doktorsku disertaciju.

Isto tako, nastavnom i nenastavnom osoblju Sveučilišta u Splitu bit će omogućeno održavanje nastave i stručno usavršavanje na inozemnim sveučilištima.

Komentara 2

BA
baš
20:04 02.06.2011.

Koliko košta život u Britaniji ili nekoj drugoj zemlji? Što se plaća? Školarina ili samo stanarina ili ... Mogu li razmijeniti 1,5 studenta s tima parama ili je to nešto više?

OB
-obrisani-
09:47 04.06.2011.

Iako je danas svijet postao \"globalno selo\" , to je najbolja investicija u mladež. Nitko se više poslije takovog boravka u inozemstvu neće vratii isti. Vidici će mu se proširiti, izaći će iz provincijske začahurenosti, imat će razumijevanje za drugug i drugačije,postat će obrazovaniji. Jednostavno, dalje će vidjeti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije