Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Analiza vode

Splitski Vodovod i kanalizacije: Voda na izvorištu rijeke Jadro ispravna je za piće

Vodovod Split
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
18.03.2017.
u 18:54

"Rezultati analize vode pokazuju da je voda ispravna za piće i sukladna Pravilniku o kvaliteti vode za piće", navodi se u priopćenju splitskog Vodovoda i kanalizacije.

Splitsko poduzeće Vodovod i kanalizacije izvijestilo je kako je izvanredna analiza vode provedena u subotu pokazala da je voda ispravna za piće te je potrošače na splitskom području pozvalo da ne nasjedaju na lažne informacije o tome da je voda za piće onečišćena povećanom količinom žive.

"Rezultati analize vode pokazuju da je voda ispravna za piće i sukladna Pravilniku o kvaliteti vode za piće", navodi se u priopćenju splitskog Vodovoda i kanalizacije.

Kako je objašnjeno, Nastavni zavod za javno zdravstvo splitsko-dalmatinske županije u subotu je proveo izvanrednu analizu vode na izvorištu rijeke Jadro te analizu vode iz vodovoda zbog uznemiravnja građana Splita lažnim informacijama o povećanim koncentracijama žive.

Izvorište rijeke Jadro pitkom vodom opskrbljuje šire splitsko područje.

Splitski Vodovod i kanalizacije pozvao je potrošače da ne nasjedaju, kako je navedeno u priopćenju, "lažnim informacijama i sms porukama kojima je jedini cilj obmanjivati i uznemiravati javnost".

>>Splićani konačno mogu odahnuti, voda više nije zamućena

>>Sumnjali 30 godina: tuže Vodovod jer piju vodu punu arsena​

Komentara 2

Avatar IstinaHurts
IstinaHurts
20:42 18.03.2017.

...a onda je svizac zamotao čokoladu.

ZN
zanne.nevenka
12:44 19.03.2017.

da li ce nam racuni biti isti poslusali smo javne objave i kupovali vodu za pice atko ce nam to refundirat kako ceteobrasunavat potrosnju iako smo vodu za pice posebno placali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije