Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Može se koristiti

Splićani konačno mogu odahnuti, voda više nije zamućena

voda
Foto: Borna Filic/PIXSELL
11.03.2017.
u 18:35

Ipak, preporučuje se da kronični bolesnici, djeca, trudnice i osobe sa slabim imunološkim sustavom na području Kaštela, Trogira i Klisa još konzumiraju vodu koju je prethodno prokuhana

Na većem dijelu šireg splitskog područja voda više nije zamućena i može se koristiti, a na preostalim dijelovima zamućenje je još iznad dopuštene granične vrijednosti od 4 jedinice, dozanje se u subotu u županijskome Nastavnom zavodu za javno zdravstvo (NZZJZ).

U Zavodu preporučuju da kronični bolesnici, djeca, trudnice i osobe sa slabim imunološkim sustavom na području Kaštela, Trogira i Klisa još konzumiraju vodu koju je prethodno prokuhana.

Voda više nije mutna na Spinutu u Splitu, u Vranjicu i na izvorištu Jadra. Nešto malo iznad 4 jedinice mutnoće još je uvijek zabilježeno u splitskom kvartu Sućidar, na autobusnom kolodvoru u Splitu, u Stobreču, Kaštel Sućurcu, te Podstrani, dok je u Kaštel Starom na Klis Megdanu i u Zračnoj luci Split iznad 5 jedinica. Još uvijek je najveće zamućenje u Medenoj 7,80 NTU.

Početkom tjedna u Splitu je uočeno da je voda zamućena nakon što je danima padala kiša. Nastavni zavod za javno zdravstvo i splitski Vodovod i kanalizacija obavijestili su građane o zamućenoj vodi na internetskim stranicama. Iako su liječnici iz Zavoda poručili da voda nije opasna s obzirom na to da je izmjerena zamućenost šest jedinica te da je prije uporabe treba prokuhati, mnogi su se građani odlučili na kupnju flaširane vode.

> > Letjeli prozori s bivšeg hotela za samce Sahara

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar cera
cera
21:43 11.03.2017.

Mora da je odmućena!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije