Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Snježni tjedan

Splitski vijećnici u ponedjeljak o Kerumovoj odgovornosti

snijeg, split
Ivana Ivanović/PIXSELL
08.03.2012.
u 11:30

Referendum o smjeni gradonačelnika trebalo bi podržati svih 12 oporbenih vijećnika, uključujući i HDZ-ovce koji su već izjavljivali da oni takav zahtjev nisu potpisali, i Milica Cipci iz SU-a

Željko Kerum, splitski gradonačelnik, za ponedjeljak je sazvao tematsku sjednicu Gradskog vijeća Split na čijem dnevnom redu je rasprava o izvanrednim događajima u Splitu prouzročenim vremenskim neprilikama. Održavanje sjednice svojim je potpisima tražilo 12 oporbenih vijećnika SDP-a, HNS-a, HDZ-a kao i nezavisni. Iako su Ivo Baldasar iz SDP-a i Goran Kovačević iz HNS-a najavili da će tražiti izglasavanje referenduma o povjerenju gradonačelniku Kerumu, nije izvjesno da će se to dogoditi. Naime, dvojica HDZ-ovaca Tomislav Gojo i Mirko Ramljak već su izjavili da oni nisu ni potpisali zahtjev za referendum, što je jasno i iz potpisanog zahtjeva oporbe koji je priložen. "Razlog za sazivanje sjednice su izvanredna događanja u Splitu prouzročena vremenskim prilikama. Smatramo da je zbog svih okolnosti i događanja u gradu potrebno da Gradsko vijeće raspravi o ukupnoj situaciji, donese zaključak o tome i obavijesti stanovnike Splita", piše u zahtjevu, a referendum se ne spominje. Kada bi zaista svih 12 potpisnika diglo ruku za referendum, na koji bi, da bi uspio, trebalo izaći 50 posto biračkog tijela koji bi većinom izglasovali Kerumovu smjenu, Milica Cipci iz SU-a najavila je da će biti trinaesta. Međutim, pitanje je hoće li ih biti i 12.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije