Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

VIDEO Interventni policajac izderao se na novinarku i prekinuo joj javljanje uživo iz Splita

Novinarka je komentirala da je bila u svakakvim situacijama u višegodišnjoj karijeri, da je, među ostalim, snimala migrante na granicama, ali da ponašanje koje je doživjela večeras nije nikada doživjela.
08. travnja 2020. u 07:18 134 komentara 26177 prikaza
Foto: Dalmacija Danas

“Zbog sumnje kako je dio korisnika Doma za starije i nemoćne Split u smještajnoj jedinici u Vukovarskoj ulici pozitivan na koronavirus, tijekom večeri pristupilo se izmještanju osoba smještenih na jednom katu Doma za starije i nemoćne. U međusobnoj koordinaciji KBC-a Split, NZJZ-a i uprave Doma za starije i nemoćne, odlučeno je kako će  biti smješteni u KBC-u Split na Križinama do konačne kliničke obrade i eventualne potvrde nalaza o broju zaraženih osoba na koronavirus. Više informacija o izmještanju korisnika Doma za starije i nemoćne iznijeti ćemo sutra (srijeda) 8. travnja 2020. na konferenciji za novinare tijekom prijepodneva”, izvijestio je u utorak navečer Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije.

Tako se upravo u Splitu dogodio scenarij koji se pokušavao izbjeći, a to je pojava zaraze u staračkom domu. Predstavnici medija navečer su izvještavali ispred doma za starije, a među njima je bila i novinarka portala Dalmacija Danas. Evakuacija štićenika odvijala se kontrolirano, iznosio se jedan po jedan te se vozilima prevozio u bolnicu na Križinama.

Split: Evakuacija korisnika doma za starije i nemoćne, 10 štićenika je pozitivno na koronavirus 10 zaraženih Evakuirana 42 štićenika: U dobrom su stanju, imaju lakše i srednje teške simptome

Očekivano, dok traje evakuacija štićenika, policija osigurava cijelo područje. Ispred zgrade u Vukovarskoj ulici nalazi se desetak policajaca. Međutim, javljanje ekipe s HTV-a uživo, dok je govorio ravnatelj Doma za starije i nemoćne osobe na Zenti Ivan Škaričić, prekinula je interventna policija.

Kad je novinarka upitala zašto ih se udaljuje, interventni policajac rekao je “zbog vaše sigurnosti”. Novinarka je komentirala da je bila na svakakvim situacijama u višegodišnjoj karijeri, da je, među ostalim, snimala migrante na granicama, ali da ponašanje koje je doživjela večeras nije nikada doživjela.

Više pogledajte u videu portala Dalmacija Danas:

Mojmira Pastorčić
NITKO SE NIJE NADAO
Mojmiri je u sinoćnjoj emisiji u kadar ušetao nezvani gost, snimka je hit na internetu
Hidradenitis suppurativa/acne inversa
INTERVJU
Prof. dr. Brajac: Postoji velik broj bolesnika koji se, bez ispravne dijagnoze Hidradenitis suppurative, još uvijek ne liječe ili se liječe neadekvatnom terapijom
 • Avatar Mi ili Oni
  Mi ili Oni:

  Znaci novinari dociraju drugima, a sami se ne pridržavaju pravila, ona se nalazi u zabranjenoj zoni jel s “kolegama” a onda se kolege otići kući ženi i djeci s virusom. Nisam imao visoko mišljenje o njima, ali sad je još niže.

 • reborn:

  Da, doista, zašto ju je potjerao? Zašto ju nije uhitio zbog ugrožavanj zdravlja i širenja zaraze?!?

 • Kultura:

  Pa sta su novinari svete krave?