Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EVAKUACIJA ŠTIĆENIKA

VIDEO Interventni policajac izderao se na novinarku i prekinuo joj javljanje uživo iz Splita

Foto: Dalmacija Danas
08.04.2020.
u 07:18

Novinarka je komentirala da je bila u svakakvim situacijama u višegodišnjoj karijeri, da je, među ostalim, snimala migrante na granicama, ali da ponašanje koje je doživjela večeras nije nikada doživjela.

“Zbog sumnje kako je dio korisnika Doma za starije i nemoćne Split u smještajnoj jedinici u Vukovarskoj ulici pozitivan na koronavirus, tijekom večeri pristupilo se izmještanju osoba smještenih na jednom katu Doma za starije i nemoćne. U međusobnoj koordinaciji KBC-a Split, NZJZ-a i uprave Doma za starije i nemoćne, odlučeno je kako će  biti smješteni u KBC-u Split na Križinama do konačne kliničke obrade i eventualne potvrde nalaza o broju zaraženih osoba na koronavirus. Više informacija o izmještanju korisnika Doma za starije i nemoćne iznijeti ćemo sutra (srijeda) 8. travnja 2020. na konferenciji za novinare tijekom prijepodneva”, izvijestio je u utorak navečer Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije.

Tako se upravo u Splitu dogodio scenarij koji se pokušavao izbjeći, a to je pojava zaraze u staračkom domu. Predstavnici medija navečer su izvještavali ispred doma za starije, a među njima je bila i novinarka portala Dalmacija Danas. Evakuacija štićenika odvijala se kontrolirano, iznosio se jedan po jedan te se vozilima prevozio u bolnicu na Križinama.

Očekivano, dok traje evakuacija štićenika, policija osigurava cijelo područje. Ispred zgrade u Vukovarskoj ulici nalazi se desetak policajaca. Međutim, javljanje ekipe s HTV-a uživo, dok je govorio ravnatelj Doma za starije i nemoćne osobe na Zenti Ivan Škaričić, prekinula je interventna policija.

Kad je novinarka upitala zašto ih se udaljuje, interventni policajac rekao je “zbog vaše sigurnosti”. Novinarka je komentirala da je bila na svakakvim situacijama u višegodišnjoj karijeri, da je, među ostalim, snimala migrante na granicama, ali da ponašanje koje je doživjela večeras nije nikada doživjela.

Više pogledajte u videu portala Dalmacija Danas:

Komentara 134

Avatar Mi ili Oni
Mi ili Oni
08:07 08.04.2020.

Znaci novinari dociraju drugima, a sami se ne pridržavaju pravila, ona se nalazi u zabranjenoj zoni jel s “kolegama” a onda se kolege otići kući ženi i djeci s virusom. Nisam imao visoko mišljenje o njima, ali sad je još niže.

RE
reborn
08:26 08.04.2020.

Da, doista, zašto ju je potjerao? Zašto ju nije uhitio zbog ugrožavanj zdravlja i širenja zaraze?!?

KU
Kultura
08:32 08.04.2020.

Pa sta su novinari svete krave?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije