Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ima i toga

Optužen jer je lažno prijavio 21 državnog službenika

policija
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
01.07.2017.
u 10:41

Splićanina (64) tereti se da je od 16. prosinca do 18. travnja 2017. lažno prijavio državne službenika, među kojima je bilo sudaca, policajaca...

Pisanje  neistinitih kaznenih prijava skupo je stajalo jednog 64- godišnjeg Splićanina, protiv kojeg je Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo optužnicu zbog lažnog prijavljivanja.

Tereti ga se je od 16. prosinca 2015. do 18. travnja 2017. lažno prijavio ukupno 21 državnog službenika, a među njima je bilo sudaca, policajaca... Prijavljivao  ih  je za zloporabe položaja i ovlasti te razna druga kaznena djela,  a uz kaznene prijave dostavljao je i razne podneske koji su upućivali da su kaznena djela počinjena.

Osumnjičeni je to činio iako je bio svjestan da navodi u kaznenim prijavama nisu istiniti. To se i službeno utvrdilo provjerom navoda iz njegovih prijava, a kada je ustanovljeno da je riječ o lažnom prijavljivanju,  64-godišnjak  se  i sam našao na meti istražitelja.

Komentara 3

DU
Deleted user
11:32 01.07.2017.

Vjerojatno jedna od onih slučajeva gdje državni službenici staju na stranu nekog bogataša u sporu sa zemljištem koji je u vlasništvu optuženoga a koje bogataš želi oteti. Pa se ovako razračunavanju sa zločestim zemljoposjednikom koji im ne da da rade što žele.

DU
Deleted user
12:21 01.07.2017.

Kako može i jedan državni službenik biti nedužan kad nam je država u ovakvom stanju? Pa pogledajte samo prazne stolice u Saboru!

PU
Pukovnik
11:11 01.07.2017.

Nije jadan covjek nitkoga lazno prijavio. Nego je osveta N'dranghete koju je otkrio!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije