Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon 5 dana

Splićani više ne trebaju prokuhavati vodu za piće

Split
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
20.12.2017.
u 14:21

Za područje Trogira, Okruga i Segeta i dalje ostaje preporuka prokuhavanja vode za piće.

Građani Splita i okolnih gradova više, nakon pet dana, ne trebaju prije konzumacije prokuhavati vodu, već to trebaju činiti samo stanovnici Trogira, Segeta i Okruga, doznaje se danas iz splitske tvrtke Vodovod i kanalizacija (VIK).

 Iz tog su splitskog gradskog poduzeća obavijestili potrošače da se za sve gradove, osim Trogira, Segeta i Okruga, ukida mjera prokuhavanja vode koja je prethodna četiri dana bila na snazi zbog zamućenosti vode. Navode kako su izmjerene vrijednosti za mutnoću su i danas na širem splitskom području nešto iznad maksimalno dopuštene koncentracije (MDK), te pokazuju trend opadanja iz sata u sat.

 "S obzirom da su svi ostali do sada izmjereni kemijski i mikrobiološki pokazatelji bili uredni, ukidaju se mjere preporuke prokuhavanja vode za piće na širem splitskom području. Za područje Trogira, Okruga i Segeta i dalje ostaje preporuka prokuhavanja vode za piće, osobito za malu djecu i osobe s oslabljenim imunitetom", kažu u VIK-u.

Pogledajte i galeriju: Ove namirnice gotovo svi koristimo u kuhinji, a mogu biti iznimno otrovne i opasne

Split
1/6
Ključne riječi

Komentara 1

Avatar ROCKATANSKY MAKS
ROCKATANSKY MAKS
17:13 20.12.2017.

Aaahaaa...pa to je valjda bil razlog divljanja sa "grobarima" na jugu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije