Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zamutilo se izvorište

Voda na širem splitskom području nije za piće

voda
Foto: Borna Filić/PIXSELL
16.12.2017.
u 19:26

Zbog mjera predostrožnosti preporučuje se građanima da vodovodnu vodu prokuhavaju

Zbog obilne kiše koja je pala u noći s petka na subotu ponovno se zamutilo izvorište Jadra pa voda na širem splitskom području nije za piće, a zamutilo se i izvorište Butina pa problem s pitkom vodom imaju i građani na području Vrgorca i Ploča.

Prema obavijesti dežurne službe Vodovoda i kanalizacije Split,  analiza vode iz vodoopskrbnog sustava tijekom subotnjeg jutra pokazala je da se mutnoća povisila iznad dozvoljenih vrijednosti u vodoopskrbnom sustavu na širem splitskom području. Zbog mjera predostrožnosti preporučuje se građanima da vodovodnu vodu prokuhavaju.

Mjere preporuke ostaju na snazi dok se stanje ne normalizira.

Komunalno  poduzeće Vrgorac u subotu je popodne obavijestilo građane Vrgorca i Ploča da se zbog obilnih oborina zamutila voda s izvorišta 'Butina' zbog čega je došlo do problema s pitkom vodom o čijoj vodoopskrbi skrbe.

„Zbog obilnih oborina u proteklom razdoblju, došlo je do zamućenja vode za piće koju isporučujemo s izvorišta 'Butina'. Stoga kao mjeru predostrožnosti preporučujemo prokuhavanje vode za piće“, navodi Komunalno poduzeće Vrgorac u priopćenju objavljenom na svojoj službenoj stranici.  Mjera će biti na snazi dok se ne stabilizira stanje, o čemu će stanovništvo biti pravodobno obaviješteno.

Iz izvora Butina crpi se voda za istočni dio Vrgorca i dio sela u susjednim Pločama.

Ovo su najčešći simptomi raka koje ne smijete ignorirati:

voda
1/8

Komentara 6

LS
Lepi.S
22:50 16.12.2017.

Bit će Mamić i HNS opet kriv :)

SE
senior
00:04 17.12.2017.

A Šuker pa i on je poznati krivac za splitska sra*a.

SJ
Sve je uzalud
00:22 18.12.2017.

.....Split se gusi u smradu i, bez pitke vode......to mu je donijela demokracija.....koja je od njega siromaha napravila....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije