Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
epilog slučaja

Evo kako su škole kaznile dvije splitske učenice koje su se potukle

Tučnjava u Splitu
Foto: scrennshot
1/7
16.02.2018.
u 11:52

Učenice su dobile različite kazne, točnije, kažnjena je samo jedna od njih.

Dvjema splitskim srednjoškolkama, čija se snimka tučnjave proširila društvenim mrežama, škola je izrekla kazne. Točnije, kaznu je dobila samo jedna od učenica. 

Srednja tehnička prometna škola Split za svoju učenicu drugog razreda te za sve ostale učenike i nastavno osoblje organizirala je sustavan rad kojim nastoje prevladati posljedice događaja i izbjeći slične situacije. Prema neslužbenim informacijama Slobodne Dalmacije, škola nije ni razmišljala o odgojnim mjerama za svoju učenicu. 

Drugoj učenici iz ekonomsko birotehničke škole Split izrečena je odgojna mjera ukora. "Napravili smo sve što smo u zakonskim okvirima morali napraviti, a mislim da se o ovom slučaju već i previše pisalo", rekla je ravnateljica te škole Neda Bartulin

Prema informacijama Slobodne, ukor je izrečen jednoglasnom odlukom Razrednog vijeća od 13 članova. Školski odbor žalio se na tu odluku i tražio izricanje opomene pred isključenje, što je podržala i ravnateljica, no Razredno vijeće taj je zahtjev odbilo i ostao pri blažoj mjeri. 

Ključne riječi

Komentara 52

KE
kentie
12:48 16.02.2018.

obadvije su trebale dobiti opomene pred isključenje, nema tu diskusije uopće...a zašto, pa zato jer su dva puta napravile isti incident...DVA PUTAAAAA...jbt, ja sam išao dočekati am. predsjednika u Zagrebu, van plana gimnazije i kod direktorice sam imao dvije godine "kuvertiranu" isključnicu iz škole u ladici iste...kuvertiranu...a ove dvije balavice zayheba...ju kompletnu javnost...i bla, bla, bla..još samo treba doć svećenik i blagoslovit ih svetom vodicom.....mršš u 3 pm....

DH
dalibor.hren
12:53 16.02.2018.

Zar je razredno vijeće iznad Školskog odbora? Inače, srednja škola nije obavezna i obje učenice je trebalo izbaciti iz škola! Budući su kazne nikakve, čekamo: "Ring slobodan, druga runda!"

Avatar Zgubider.
Zgubider.
13:41 16.02.2018.

Logićno, sigurno je kaznjena ova koja je popila batine?! Hrvatsko školstvo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije