Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pljuskovi s tučom

Split rekordno topao, po Dalmaciji padao pustinjski pijesak!

kiša
Grgo Jelavić/PIXSELL
19.01.2014.
u 18:58

Najviše oborina je u prvom dijelu dana bilo na širem riječkom području gdje su zabilježeni i jači pljuskovi praćeni grmljavinom te tuča.

Ciklona Fani, kako ju je nazvao Crometeo tim, u Hrvatsku je donijela grmljavinu, tuču, poplave, pustinjski pijesak, olujno jugo i rekordne topline.

Najviše oborina je u prvom dijelu dana bilo na širem riječkom području gdje su zabilježeni i jači pljuskovi praćeni grmljavinom te tuča. U drugom dijelu dana je kiša počela jačati u južnoj i dijelu srednje Dalmacije, a na području od doline Neretve, preko Pelješca, do Korčule, već je mjestimično palo i preko 30 litara kiše po kvadratnom metru.

Split srušio temperaturni rekord

Prema podacima mreže Pljusak.com do 16 sati je najviše kiše palo u Konavlima, 45 litara po kvadratnom metru. Nakon dužeg vremena u Dalmaciji je zabilježena i kiša koja u sebi sadrži pijesak iz pustinjskih područja sjeverne Afrike. Ne prestaju padati niti rekordi za dnevne temperature ovog mjeseca pa je tako jučer Split zabilježio prosječnu dnevnu temperaturu od 14,6 stupnjeva Celzijevih što je 7,2 stupnja više od prosječne vrijednosti za taj datum. To je najviša temperatura zabilježena u Splitu na taj datum od početka službenih mjerenja.

Na moru je puhalo olujno jugo, a u Splitu su udari juga noćas dosezali 94 km/h, Zadru 86 km/h, Šibeniku i Dubrovniku 76 km/h. Na vanjskim otocima Dalmacije i na otvorenom moru udari juga prelazili su orkanskih 120 km/h.

>>Stiže prava zima: U četvrtak i petak snijeg!

>>Pogledajte kako Zagreb izgleda danas, a kako je izgledao na isti dan lani

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije