Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Austrijski ministar

Spindelegger: Izručenje Jovana Divjaka Srbiji „nezamislivo“

jovo
AFP
07.03.2011.
u 20:04

– To je mišljenje naših stručnjaka za međunarodno pravo – istaknuo je Spindelegger

Austrijski dnevni list „Kurier“ u ponedjeljak prenosi izjavu ministra vanjskih poslova Republike Austrije Michaela Spindeleggera kako Austrija smatra da je izručenje bivšeg umirovljenog generala vojske BiH Srbiji „nezamislivo“.

– To je mišljenje naših stručnjaka za međunarodno pravo – istaknuo je Spindelegger.

Divjak je uhićen 3. ožujka u bečkoj zračnoj luci Schwechat na proputovanju za Bolognu, na temelju Interpolove tjeralice. Srpsko pravosuđe ga optužuje za „ratne zločine“. Kako piše austrijski tisak, Divjaka se optužuje da je bio umiješan u napad u svibnju 1992. u Sarajevu na kolonu bivše JNA koja se povlačila iz grada. Tada je poginulo 18 osoba.

Divjaku je Zemaljski sud u Korneuburgu odredio 14 dana pritvora, dok Austrija od Srbije ne dobije i temeljito ne prouči dokumente za njegovo izručenje. 

Ključne riječi

Komentara 4

OB
-obrisani-
20:26 07.03.2011.

Ovi srbi s optužnicama ko ćorave kokoši. Nadaju se da će nekaj kljucnut.

Avatar bereza
bereza
20:40 07.03.2011.

Srbija još uvijek ratuje. Nitko im nije još pokazao da su oni ratove na području bivše Jugoslavije izgubili. Još uvijek Srbijanci nisu shvatili da se trebaju pogledati u ogledalo i razmisliti o onome što su oni osobno radili nesrbima, i o onome što su srpski \"heroji\" radili nesrbima u ime srpstva i srpskog naroda. Kad slušaju, čitaju, i gledaju o onome što se dešavalo od 1991. godine na ovamo, oni još uvijek misle kako su bili izvan svega toga, i još uvijek misle: \"Pa, ko VAS, bre, to zavadi?\" Srbija je generala Divjaka osudila na zatvor zbog dezerterstva i zbog toga što je Teritorijalnoj odbrani Kiseljaka predao kompletno formacijsko naoružanje JNA. Ne žele Srbi Divjaka toliko zbog ovih nekoliko vojnika JNA, već zato što je on za njih izdajica. Nadam se, iskreno se nadam, da će ih i austrijsko pravosuđe poslati u rodno mjesto.

OB
-obrisani-
20:40 07.03.2011.

Koliko su glupi srbi. Sta oni imaju sa JNA?? To nesmiju reci da su Bosanci sjebali srbe jer tako bi priznali da su oni bili agresor a jos dobili po guzici.Hahahahahaha glupih Janjicara.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije