Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJA

SPH demantira da je plaćao odvjetnika policajcu u kaznenom postupku za silovanje

Zagreb: Policija dovodi Gabrijelu Žalac na Općinski kazneni sud
Emica Elvedji/PIXSELL
18.11.2021.
u 22:45

jedna od stanovnica Vukovara, žrtva seksualnog zlostavljanja u ratu 1991. na vukovarskom području, rekla je, kako je odlučila prijaviti svoje silovatelje 10 godina kasnije (nakon mirne reintegracije), kada ih je susrela u Vukovaru, a jednog vidjela u uniformi hrvatske policije.

Sindikat policije Hrvatske (SPH) u četvrtak je priopćio da taj sindikat nije plaćao odvjetnika policajcu u kaznenom postupku, optuženom za silovanje u vrijeme Domovinskog rata, demantirajući time navode objavljenje ranije danas na portalu N1.

"Sindikat policije Hrvatske ovime daje javno priopćenje vezano za objave u medijima 18. studenoga, kojima se navodi kako je sindikat policije plaćao odvjetnika policajcu silovatelju iz Vukovara", navodi se u priopćenju koje je potpisao predsjednik SPH Dubravko Jagić.

Dodaje da u policiji djeluje više sindikata. "Sindikat policije Hrvatske nema veze s navedenim slučajem te nije plaćao odvjetnika policajcu u kaznenom postupku optuženom za silovanje u vrijeme Domovinskog rata", naveo je predsjednik SPH.

U razgovoru za portal N1 jedna od stanovnica Vukovara S.M., žrtva seksualnog zlostavljanja u ratu 1991. na vukovarskom području, rekla je, uz ostalo, kako je odlučila prijaviti svoje silovatelje 10 godina kasnije (nakon mirne reintegracije), kada ih je susrela u Vukovaru, a jednog vidjela u uniformi hrvatske policije. Navela je i da mu je Sindikat policije plaćao odvjetnika.

  Također je rekla kako su obojica zločinaca u bijegu, da je izdana međunarodna tjeralica te da je jedan u Srbiji, a drugi se proglasio mrtvim iako je, kaže, doznali da je promijenio identitet i živi izvan granica Hrvatske. 

Njezinu izjavu prenijeli su brojni mediji.

VIDEO: Vukovarska je bolnica u jesen 1991. bila pod stalnom neprijateljskom vatrom: Pogledajte kako je izgledao život u podrumu bolnice

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije