Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAUMA

Djevojci koju je silovao mora isplatiti 61.250 kuna naknade

Priveden uhićen privođenje lisice
Pixsell/PIXSELL
18.11.2021.
u 19:45

I danas se plaši mraka jer stalno misli da će je netko napasti, ne može ući u nepoznatu zgradu, a zbog bolesti ostala je i bez vozačke dozvole.

Zbog povrede prava osobnosti mlađi muškarac iz Međimurja mora isplatiti 61.250 kuna pravične naknade djevojci koju je u rujnu 2015. godine silovao, presudio je Općinski sud u Čakovcu. Već prije, u travnju 2017., osuđen je na Županijskom sudu u Varaždinu na godinu dana i šest mjeseci zatvora, i odslužio je tu kaznu.

Tužiteljica je u listopadu 2020. podnijela tužbu za naknadu štete jer do danas trpi duševne boli zbog straha, smanjene životne aktivnosti i povrede časti ugleda te smatra da joj pripada pravo na pravičnu novčanu naknadu od 60.000 kuna. Opisala je da ju je 14. rujna 2015. godine oko 13 sati u Čakovcu nekoliko godina stariji mladić pozvao da uđe u stan, a kad su sjeli na kauč, počeo ju najprije pipati i ljubiti čemu se ona verbalno usprotivila. Kad joj je počeo skidati nogavicu hlača i gaćice, pokušavala ga je rukama odgurnuti, no bio je fizički prejak. Silovao ju je.

Psihičko zdravlje nakon tog dogašaja trajno joj je narušeno, postala je nesigurna osoba, osjeća, ispričala je, povremene mučnine, glavobolje i nesanice, emocionalno se promijenila zbog osjećaja srama, straha i bespomoćnosti. Ima noćne more. U vrijeme počinjenja kaznenog djela bila je maloljetna, imala je 17 godina i išla u drugi razred srednje škole. Nakon silovanja psihički je oboljela i završila u bolnici.

Majka je bila prisiljena dati otkaz kako bi se brinula o njoj jer nije mogla ni pet minuta ostati sama. I danas se plaši mraka jer stalno misli da će je netko napasti, ne može ući u nepoznatu zgradu, a zbog bolesti ostala je i bez vozačke dozvole. Događalo se da je znala napasti svog supruga jer ga je zamijenila sa silovateljem. Zbog bolesti ne može ni raditi. Uznemiri se kad negdje vidi crvenu deku jer je podsjeća na deku iz stana u kojoj je bila silovana.

VIDEO: Vukovarska je bolnica u jesen 1991. bila pod stalnom neprijateljskom vatrom: Pogledajte kako je izgledao život u podrumu bolnice

Komentara 4

CO
coolman
21:02 18.11.2021.

60. 000 Za ovakav zločin? 60.000.000 nebi bilodovoljno!

RO
romobil
20:00 18.11.2021.

Sex nikad nije besplatan.

ST
sttipe
14:59 19.11.2021.

Možemo li mi kao žitelji EU, tražiti odštete slične Austrijskima?? Javna je tajna da je razbijena glava nepovlaštenog hrvata jeftinija od razbijene svinjske ili pseće!! Po staroj "narodnoj" kil mozga marku...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije