Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODBIJENICA PR-ovcima

Spevec: Vlada ne krši tržišno natjecanje zabranom PR agencija

olgica spevec (1)
Davor Puklavec/PIXSELL
27.07.2012.
u 14:31

Ni jednom poduzetniku ili grupi poduzetnika koji pružaju spomenute usluge na ovom tržištu nije dano isključivo pravo ili mogućnost pružanja tih usluga tijelima državne uprave i ostalim subjektima, piše Spevec

Vlada ne krši tržišno natjecanje zabranom angažiranja PR agencija u svojim ministarstvima.

Mišljenje je to Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja koja je reagirala na glasne kritike HUOJ-a i PR agencija.

– Ove odluke nisu u suprotnosti s propisima o zaštiti tržišnog natjecanja, odnosno da zabranom korištenja PR usluga od strane tijela državne uprave, pravnih osoba i trgovačkih društava u pretežitom ili većinskom vlasništvu Republike Hrvatske nije spriječeno ograničeno ili narušeno tržišno natjecanje na mjerodavnom tržištu pružanja usluga odnosa s javnošću, odnosno PR usluga – objavila je šefica AZTN-a Olgica Spevec te dodatno obrazložila:

– Naime, kako proizlazi iz teksta Odluke, ni jednom poduzetniku ili grupi poduzetnika koji pružaju spomenute usluge na ovom tržištu nije dano isključivo pravo ili mogućnost pružanja tih usluga tijelima državne uprave i ostalim subjektima, čime bi ih se dovelo u tržišno povoljniji položaj u odnosu na ostale poduzetnike, odnosno čime bi se ostale poduzetnike koji pružaju te usluge dovelo u neravnopravan položaj na ovom tržištu, već se radi o odluci koja na isti način pogađa sve agencije koje obavljaju poslove odnosa s javnošću (PR usluge). Nadalje, odredbama točke I. predmetne Odluke, sukladno Zakonu o zaštiti tržišnog natjecanja, nije narušeno tržišno natjecanje između agencija za odnose s javnošću i u odnosu na pružatelja ostalih intelektualnih usluga na hrvatskom tržištu, budući da agencije za odnose s javnošću i pružatelji ostalih intelektualnih usluga ne djeluju na istom mjerodavnom tržištu pa stoga nisu ni međusobni konkurenti – zaključila je Spevec. 

Komentara 3

MI
misuratakid
16:11 27.07.2012.

Jedina moguća i pametna odluka. Aleksandra Kolarićko - požderi se od muke! :-)

AC
access
18:13 27.07.2012.

Dobra odluka. U svim ministarstvima, drž. tijelima, upravama, agencijama postoje službenici koji su plačeni za odnose s javnsti- to im najčeče i stoji u opisu radnog mjesta. Zašto dodatno angažirati i skupe pr-agencije ? Ako ti službenici, najčešče i s visokom stručnom spremom, nisu dovoljno stručni treba ih dodatno educirati- tečajevima, seminarima... Uspješni privrednici, obrtnici vrlo štedljivo koriste usluge pr-a - najbolji pr im je dobro obavljen posao !

JA
jamajka
20:44 27.07.2012.

Belsavo je da ja platim porez, da bi država tim porezom platila PR agenciju, koja bi meni trebala uljepšati sliku onoga kojem sam prvotno platio, odnosno sva njegova sra... zamotati u celofan i predstaviti ih kao velike uspjehe. U konačnicici plaćam PR agenciju da me (vrlo često) laže o radu državne uprave.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije