Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Spevec: Vlada ne krši tržišno natjecanje zabranom PR agencija

Ni jednom poduzetniku ili grupi poduzetnika koji pružaju spomenute usluge na ovom tržištu nije dano isključivo pravo ili mogućnost pružanja tih usluga tijelima državne uprave i ostalim subjektima, piše Spevec
27. srpnja 2012. u 14:31 3 komentara 6 prikaza
olgica spevec (1)
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Vlada ne krši tržišno natjecanje zabranom angažiranja PR agencija u svojim ministarstvima.

Mišljenje je to Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja koja je reagirala na glasne kritike HUOJ-a i PR agencija.

– Ove odluke nisu u suprotnosti s propisima o zaštiti tržišnog natjecanja, odnosno da zabranom korištenja PR usluga od strane tijela državne uprave, pravnih osoba i trgovačkih društava u pretežitom ili većinskom vlasništvu Republike Hrvatske nije spriječeno ograničeno ili narušeno tržišno natjecanje na mjerodavnom tržištu pružanja usluga odnosa s javnošću, odnosno PR usluga – objavila je šefica AZTN-a Olgica Spevec te dodatno obrazložila:

– Naime, kako proizlazi iz teksta Odluke, ni jednom poduzetniku ili grupi poduzetnika koji pružaju spomenute usluge na ovom tržištu nije dano isključivo pravo ili mogućnost pružanja tih usluga tijelima državne uprave i ostalim subjektima, čime bi ih se dovelo u tržišno povoljniji položaj u odnosu na ostale poduzetnike, odnosno čime bi se ostale poduzetnike koji pružaju te usluge dovelo u neravnopravan položaj na ovom tržištu, već se radi o odluci koja na isti način pogađa sve agencije koje obavljaju poslove odnosa s javnošću (PR usluge). Nadalje, odredbama točke I. predmetne Odluke, sukladno Zakonu o zaštiti tržišnog natjecanja, nije narušeno tržišno natjecanje između agencija za odnose s javnošću i u odnosu na pružatelja ostalih intelektualnih usluga na hrvatskom tržištu, budući da agencije za odnose s javnošću i pružatelji ostalih intelektualnih usluga ne djeluju na istom mjerodavnom tržištu pa stoga nisu ni međusobni konkurenti – zaključila je Spevec. 

Najbolje zimsko odredište za obitelji s djecom
Zagrebački advent
Najbolje zimsko odredište za obitelji s djecom
  • misuratakid:

    Jedina moguća i pametna odluka. Aleksandra Kolarićko - požderi se od muke! :-)

  • access:

    Dobra odluka. U svim ministarstvima, drž. tijelima, upravama, agencijama postoje službenici koji su plačeni za odnose s javnsti- to im najčeče i stoji u opisu radnog mjesta. Zašto dodatno angažirati i skupe pr-agencije ? Ako ti službenici, najčešče i s ... prikaži još! visokom stručnom spremom, nisu dovoljno stručni treba ih dodatno educirati- tečajevima, seminarima... Uspješni privrednici, obrtnici vrlo štedljivo koriste usluge pr-a - najbolji pr im je dobro obavljen posao !

  • jamajka:

    Belsavo je da ja platim porez, da bi država tim porezom platila PR agenciju, koja bi meni trebala uljepšati sliku onoga kojem sam prvotno platio, odnosno sva njegova sra... zamotati u celofan i predstaviti ih kao velike uspjehe. U konačnici ... prikaži još!ci plaćam PR agenciju da me (vrlo često) laže o radu državne uprave.