Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mladi uče

Spasioci podučili djecu na što moraju paziti u sezoni kupanja

djeca
Anton Ficko/HaloPix/PIXSELL
10.03.2012.
u 15:16

Ovakve preventivne radionice uvelike pridonose osvještavanju djece o postojećim opasnostima i rizicima povezanim s vodom, te ujedno poriču brigu o sebi i drugima

U Osnovnoj školi Jurja Klovića u Triblju počele se pripreme za dolazeću sezonu kupanja u moru. Iako će do nje proći još dosta vremena, 58 učenika od prvog do četvrtog razreda koordinator Spasilačke službe Zajednice društava Crvenog križa Primorsko-goranske županije Nikola Mrđen i spasitelj Siniša Knežević upoznali su riječju i video projekcijom s opasnostima tijekom kupanja i o svemu o čemu moraju voditi računa kada se dolaskom ljeta prepuste morskim radostima.
Ne plivati najmanje jedan sat nakon obroka, ne ulaziti u vodu zagrijani, ne skakati u vodu nepoznate dubine, nikada ne plivati sami, plivati u blizini spasitelja ... samo su neki od korisnih savjeta koje su dobili, a bilo je riječi i o tome kako se ponašati u neželjenim situacijama.

Tako su mališani, prema njihovim riječima svi već provjereni plivači doznali da odmah zatraže pomoć ako uoče nekoga u vodi u nevolji, te da odmah zatraže pomoć ako se njima dogodi nevolja.
- Ostanite smireni, plutajte na leđima i mašite jednom rukom za pomoć, rekli su im spasitelji. Uzgred su im objasnili i način djelovanja članova spasilačke službe, te ih upoznali sa spasilačkom opremom i morskom florom i faunom. Radionicu Kodovi sigurnosti na vodi za tribaljske učenike u suradnji sa Zajednicom društava Crevnog križa Primorsko-goranske županije organizirala je ravnateljica Crvenog križa Novog Vinodolskog Vesna Đujić u cilju podizanja svijeti o opasnostima i rizicima u i na vodi.
- Ovakve preventivne radionice uvelike pridonose osvještavanju djece o postojećim opasnostima i rizicima povezanim s vodom, te ujedno poriču brigu o sebi i drugima, rekla je V. Đujić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije