Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U OBRANU ZADRTIH

Španjolski homoseksualci protiv izraelskih

gay pride 2008
Reuters
10.06.2010.
u 17:33

Izraelskoj delegaciji zabranjeno je sudjelovanje u gay pride povorci u glavnom gradu Španjolske. Izraelski homoseksualci žestoko su reagirali, podsjećajući da Hamas tvrdi da homoseksualce treba ubiti.

Zbog nedavnih ubojstava u napadu na flotilu koja je donosila humanitarnu pomoć u Gazu, španjolski homoseksualci ne dopuštaju telavivskima sudjelovanje u njihovom gay prideu. Antonio Poveda iz španjolskog Saveza lezbijki, homoseksualaca, transseksualaca i biseksualaca tu odluku je objasnio ogorčenjem zbog poginulih humanitaraca:

- Nakon onoga što se dogodilo, kao borci u kampanjama za ljudska prava, smatrali smo da bi bilo barbarski dopustiti im sudjelovanje. Mi ne branimo samo svoju malu površinicu prava.

Jedan od pozvanih pa zabranjenih, Mike Hamel, osudio je tu zabranu:

- Zašto oni miješaju politiku s gay pride povorkom? Mi smo bili pozvani kao apolitična udruga, ne predstavljamo vladu.

Još oštriji bio je telavivski gradski glasnogovornik Etyan Schwartz, koji je smatrao da se ljude iz Tel Aviva neopravdano okrivljuje za napade:

- Ne sjećam se da je bilo tko u tom slučaju od gradske vijećnice Tel Aviva tražio ni podršku ni osudu. To nije njihov posao. A također se ne sjećam da su madridske gay organizacije osudile bilo koji palestinski teroristički napad na kafiće i autobuse. Zar ne znaju da islamski fundamentalisti žele ne samo zatrti Izrael, nego i da vjeruju da homoseksualce treba "izliječiti" ili ubiti? Sramota je da se priključuju propalestinskim i profunamentalističkim grupama koje nimalo ne toleriraju homoseksualnost.

Schwartz dodaje da želi španjolske organizatore povorke povesti u Gazu da vide "kako izgleda mjesto koje kontroliraju fundamentalisti iz Hamasa, koji ne poštuju nijedno ljudsko pravo i vjeruju da homoseksualce treba pobiti":

- Pozvali smo organizatore gay pridea u Madridu da se ovaj petak priključe maršu u Tel Avivu, jedinom mjestu na Bliskom istoku gdje se smije javno biti gay. Moći će popričati s arapskim homoseksualcima koji tajno dolaze ovamo jer bi kod kuće bili ubijeni kad bi otkrili svoju seksualnost.

Ključne riječi

Komentara 7

OR
orisis
17:25 20.08.2011.

he bali vas israelski pe de ri...

OR
orisis
20:27 10.06.2010.

vodite ljubav a ne rat......

PO
pocrn
10:14 12.06.2010.

.....poznato je da Hamas vrvi od \"pedera\", pak isti ce \"humanitarce\" placenike moci vidjeti samo preko TV-a, Izrael nikada nece dozvoliti da se Hamas okoristi logickim ucinkom svjetske demokracije, nikada pa ni tada..he..he..!Bok!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije