Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTRES I PANDEMIJA

Solidarnost na djelu: Radnici HEP-a odrekli se primanja u iznosu od 500 kuna

hep
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL
27.03.2020.
u 16:55

Skupljena sredstva su uplatili na račun akcija „Hrvatska protiv koronavirusa” te „Zajedno za Zagreb“.

Primjer solidarnosti kakav se ne viđa svaki dan stiže iz HEP-a koji je donirao ukupno 5,1 milijun kuna za borbu protiv koronavirusa, ali i sanaciju štete nastale potresom koji je pogodio Zagreb pri čemu su sredstva skupljena tako što su se svi radnici - odrekli 500 kuna svojih primanja.

- Solidarizirajući se sa sugrađanima pogođenima situacijom u vezi s epidemijom koronavirusa i potresom u Zagrebu i okolici te s pripadnicima svih angažiranih službi, svi radnici HEP-a odrekli su se svojih primanja u iznosu od 500 kuna, a dodatnih 100 tisuća kuna odvojili su članovi Uprave od svojih prihoda - poručili su iz HEP-a te dodali da su skupljena sredstva uplatili na račun akcija „Hrvatska protiv koronavirusa” te „Zajedno za Zagreb“. Također, podsjetili su na važan doprinos HEP-a u osiguravanju neometane opskrbe građana.

- Osim odricanjem od dijela svojih primanja, radnici HEP grupe svakodnevno daju doprinos zajedničkoj borbi protiv dviju humanitarnih kriza, prije svega osiguravajući stabilne i sigurne opskrbe građana i industrije električnom energijom, plinom i ogrjevnom toplinom. To su poslovi koji moraju funkcionirati bez prestanka 365 dana u godini - poručili su iz HEP-a te objasnili da su njihove terenske ekipe radnika organizirane u timove te su spremne da poštujući pravila zaštite i slijedeći preporuke Kriznog stožera, od 0 do 24 sata u svim uvjetima otklanjaju kvarove. Dodaju i kako su radnici svoju odgovornost, profesionalizam i požrtvovnost iskazali u otklanjanju posljedica potresa, rame uz rame s policijom, vatrogascima i pripadnicima drugih službi.

- HEP je odmah po izbijanju krize s epidemijom pokazao da je socijalno osjetljiv i da vodi računa o građanima. Obustavljena su isključenja kupaca zbog dugovanja za struju, plin i grijanje, a onima kojima je bila isključena struja, vraćena je opskrba. Privremeno je obustavljeno i slanje opomena i provođenje ovrha - podsjetili su ih Hrvatske elektroprivrede.

Ključne riječi

Komentara 16

TO
TomZg
19:36 27.03.2020.

Sorry, ali zaposlen sam u HEP-u i nekako se ne sjećam da me netko pitao želim li se odreći tih 500 kn. Mogli su darovati cijele plaće svih uhljeba koje su dovukli u HEP i koji nam kontinuirano upropaštavaju nekadaa uglednu tvrtku, a sada sve više leglo nestručnosti i nerada. Ovo bi inače bila lijepa i humana gesta, međutim smatram da se radi o perfidnom prikupljanju političkih bodova!

DU
Deleted user
18:01 27.03.2020.

Njih 50% ili vise je tamo uhljebljeni visak, a upravu da i ne spominjem.

AB
abendblatt
08:15 29.03.2020.

Milanovic je pomilovao HEP i INA u, od smanjenja placa,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije