Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSJET TRUPAMA

VIDEO Šojgu pregledavao zaplijenjeno oružje sa Zapada, jedno ga zaintrigiralo: 'To je hrvatsko'

Russia's Defence Minister Sergei Shoigu visits troops in Ukraine
Foto: RUSSIAN DEFENCE MINISTRY/REUTERS
1/4
25.02.2024.
u 16:34

Usprkos nedostacima koje su istaknuli, Rusi na snimci priznaju kako su suočeni s "cijelim vojno-industrijskim potencijalom NATO-a"

Društvenim mrežama od jučer se širi snimka ruskog ministra obrane Sergeja Šojgua u obilasku vojne opreme s vojnicima. Prema objašnjenjima ruskih blogera, vojnici su ministru isticali nedostatke zapadne opreme.

Na snimci, čije vrijeme nastanka nije potvrđeno, Šojgu prvo promatra američko oklopno vozilo BTRM113A2, koje su Rusi ocijenili kao "preslabo", dodajući kako je to problem većine zapadnjačke opreme na bojišnicama u Rusiji i Ukrajini. U nastavku videa objašnjavaju kako se radi o analizi opreme koju je Ukrajina dobila u sklopu vojne pomoći.

Usprkos nedostacima koje su istaknuli, Rusi na snimci priznaju kako su suočeni s "cijelim vojno-industrijskim potencijalom NATO-a". Šojgu se nakon tog komentara našalio kako "svi znaju da je Kalašnjikov najbolja automatska puška, no Zapad se i dalje trudi nadmašiti ju".

Snimka završava kadrovima koji su posebno zainteresirali hrvatske medije. Šojgu u ruke uzima bacač granata, odmjerava ga i pita vojnike čije je to oružje, a ubrzo nakon dobio je odgovor - hrvatsko. Radi se o 40-milimetarskom poluautomatskom bacaču granata sa šest komora koji djeluje na principu plinskog pištolja s opružnim cilindrom upravljanim plinom, kako je navedeno na stranici proizvođača.

POVEZANI ČLANCI:

VIDEO Sergej Šojgu na poligonima za obuku trupa

Komentara 22

ZA
zagabria4
18:07 25.02.2024.

Žalibože uzalud potrošenih novaca. Naši potpuno nesmotreno umjesto da se drže po strani sami se zamjeraju jednoj strani ničim izazvani. Nadam se čim skorijim izborima, ovako dalje ne ide

CR
Croissant
18:10 25.02.2024.

U zadnje vrijeme su im puna usta Hrvatske i Srbije. Kad tome pridodamo posljednje komentare nakon sigurnosnog summita u munchenu jasno je da se nešto opasno kuha istocno od nas. Nadam se da ćemo ovog puta biti spremniji

VE
Verwoerd
22:10 25.02.2024.

Službeni naziv bacača je RBG-6 a mi smo ga tijekom domovinskog rata svi zvali MGL. U to vrijeme to je bilo revolucionarno oružje koje je donosilo prevagu u bliskoj borbi a i dan danas to je zvijer od oružja. Sigurno jedan od najboljih hrvatskih proizvoda u ovih 33-34 godine postojanja hrvatske države.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije