Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ARENAL ORUŽJA

Policiji predao automatsku i poluautomatsku pušku, pet bombi, 1500 komada streljiva i ostao bez sankcija

Ilustracija za ilegalno posjedovanje vatrenog oružja i streljiva
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/4
23.02.2024.
u 13:43

Policija podsjeća građane da je akcija "Manje oružja, manje tragedija" i dalje u tijeku te da svi koji posjeduju nedozvoljeno oružje mogu predati to oružje policiji.

Izvijestili su iz policije kako je jučer, građanin u Hrvatskoj Kostajnici dragovoljno predao automatsku i poluautomatsku pušku, pet bombi i 1500 komada raznog streljiva. Slijedom kampanje „Manje oružja, manje tragedija“, kojom je omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava, ovaj građanin neće snositi sankcije.

Policijska uprava sisačko-moslavačka podsjeća građane da je akcija "Manje oružja, manje tragedija" i dalje u tijeku te da svi koji posjeduju nedozvoljeno oružje ili oružje za koje nemaju dozvolu mogu predati to oružje policiji, a pritom se protiv njih neće pokrenuti ni kazneni niti prekršajni postupak.

Važno je napomenuti da su građani koji nedozvoljeno posjeduju oružje dužni takvo oružje prijaviti najbližoj policijskoj upravi ili policijskoj postaji radi predaje ili onesposobljavanja. Također je važno naglasiti da građani ubojita sredstva koja žele predati ne donose osobno u prostorije policije, kako ne bi došlo do aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o tome osobno ili putem telefona obavijeste policiju na broj 192 te će stručni i osposobljeni policijski službenici doći na kućnu adresu ili dogovoreno mjesto s vozilom bez policijskih oznaka i preuzeti oružje.

VEZANI ČLANCI: 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije