Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CIJENE PODIVLJALE

Soba sa zahodom za 270 eura: 'Stanodavci još kalkuliraju, a sezona će se brzo ispuhati'

Pogled na Split i okolicu s marjanske vidilice
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/3
13.08.2021.
u 11:56

Cijene dvosobnih stanova znaju dosezati i više od 700 eura, a podstanari jednostavno nisu spremni uložiti toliki novac

Iznajmljujem luksuzno uređenu sobu sa zahodom, pet minuta pješke od kampusa i oko sto metara od McDonald'sa i autobusne stanice. Cijena iznosi 270 eura, režije su uključene (struja, voda, internet), započeo je svoj oglas za najam stanova u Splitu jedan iznajmljivač te izazvao mnoge podsmijehe među članovima grupe jer je cijena, kako kažu, bolesna

"Iznajmit sobu za ove pare. Bože, udri me macom", bio je jedan od komentara, a mnogi su se nadovezali.

Kako prenosi Slobodna Dalmacija, cijene stanova u Splitu ponovno su se dignule u nebo zbog nenadanog turističkog booma koji se ove godine dogodio Hrvatskoj. Cijene nisu povoljne za prosječnog hrvatskog podstanara, a oglasa za dugoročniji najam je malo. Cijene dvosobnih stanova znaju dosezati i više od 700 eura, a podstanari jednostavno nisu spremni uložiti toliki novac. Još im teže pada činjenica što, kako stoje stvari, svoj stan neće moći naći ni do listopada.

– Evo, baš jučer mi jedan od kolega, koji se bavi turističkim najmom, kaže kako je imao rupu u slučaju jednog trosobnog stana na Žnjanu i da je otvorio datume i stavio 400 eura cijenu po danu. I odmah je iznajmljen… Sve je jasno, komentirao je situaciju Ivica Roščić, vlasnik splitske agencije "Anastazia nekretnine''.

Kako govori, stanodavci još uvijek kalkuliraju. 

– Realno, trenutačno imamo nešto stranih studenata u potrazi za podstanarskim stanovima, domaći ionako izbjegavaju agencije. Što će naša jadna djeca?! Muče se, nije im lako uz stanarinu platiti i agencijsku proviziju – kaže. 

– Primjerice, tri strana studenta spremna su izdvojiti i do tisuću eura za komforan stan. To im dođe 330 eura po osobi, što je njima prihvatljivo. Obično je riječ o podstanarima koji ne stvaraju nikakve probleme stanodavcima jer je riječ o mladim ljudima koji su u Split došli ponajprije zbog učenja. Imamo i situacije da jedan do dvojica znaju tražiti i stanove, koji koštaju do 400 ili 500 eura – kaže Roščić koji smatra kako će se sezona ''brzo ispuhati, a s njom i cijene najma''.

VIDEO Odlični trendovi turističkog prometa: U kolovozu ostvareno 93% rezultata iz 2019.

Ključne riječi

Komentara 7

DU
Deleted user
13:41 13.08.2021.

Pohlepa jad i bijeda balkanske rupe. Ima u Kaštelima gdje ne bi ni svog psa okupa za manje.

PV
prcko.vita
15:18 13.08.2021.

Kada ja budem predsjednica Hrvatske, svi građani koji ne žive na moru imati će dodatak od 1000 kuna jer nemaju mogućnost za mazanje love kao ovi koji žive na moru.

OB
Oblivion
14:26 13.08.2021.

Iznajmljujem stan za studente iz dalmacije, prednost Split i okolica. Dvosoban stan, klima, grijanje, internet, prvi kat, besplatno skuter na korištenje, režije u cijeni. 70 Eura po danu. Štooo???? Previše vam, vaša djeca ne zaslužuju najbolje?? A nije vam problem naplatiti isti iznos po danu za neku stračaru s namještajem iz ww2, 5e za klimu i još 5 ako ima pogled na more?? Licemjeri

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije