Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ RADELJIĆ

SOA se očitovala Odboru za nacionalnu sigurnost

Mate Radeljić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
03.01.2019.
u 08:16

Ranko Ostojić zatražio je očitovanje SOA-e i provedbu nadzora

Saborski odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost dobio je očitovanje Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) o unutarnjem nadzoru provedenom nakon javnih optužbi bivšeg savjetnika predsjednice RH Mate Radeljića da mu je djelatnik SOA-e prijetio da će se u njega zaletjeti automobilom ako ikako pokuša ugroziti predsjednicu. Čim je razriješeni savjetnik predsjednice ovo izjavio, šef Odbora, Ranko Ostojić iz SDP-a, zatražio je očitovanje SOA-e i provedbu nadzora, a od Ureda Vijeća nacionalne sigurnosti i stručni nadzor nad radom konkretnog djelatnika SOA-e za kojeg Radeljić tvrdi da mu je prijetio.

– Iščitavam da su bili razlozi zbog kojih je bilo potrebno raditi protuobavještajnu zaštitu institucije predsjednice – komentirao je tada Ostojić. Desetak dana kasnije prvo izvješće Ostojić je dobio, a tijekom današnjeg dana, najavio nam je jučer, očekuje i očitovanje Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost.

– Sjednicu ću sazvati ili idući tjedan ili u utorak prije početka sjednice Sabora – potvrdio nam je Ostojić.

U novogodišnjem razgovoru za Večernji list predsjednik Vlade Andrej Plenković je, podsjetimo, rekao da se od muhe pravi slona.

– Ravnatelj SOA-e izvijestio me kako je SOA provela unutarnji nadzor u vezi te teme te je potpuno otklonjena i najmanja sumnja da su rađeni pritisci ili prijetnje prema bivšem savjetniku. Ujedno, nadzor provodi i Ured Vijeća za nacionalnu sigurnost – rekao je Plenković. I SOA se ranije oglasila priopćenjem kako “svoje zadaće obavlja u skladu s Ustavom RH, pripadajućim zakonima, kao i godišnjim smjernicama za rad sigurnosno-obavještajnih agencija koje donosi Vijeće za nacionalnu sigurnost".

Ključne riječi

Komentara 9

JO
jocoudriga
09:28 03.01.2019.

Ni Moša Pijade ne bi ovo mogao probaviti ...

DU
Deleted user
09:58 03.01.2019.

Imamo stvarno dobru predsjednicu kad su službenici na plaći spremni ići u buksu da bi se ona slikala. Stvarno svaka čest obavještajnoj službi a i predsjednici. Nadam se da su spremni žrtvovati se i za premijera i državu na isti način!!!! To ti ja zovem predanost poslu. Poznato je da su Hrvati zaposleni u državnoj službi posebno predani svom radnom mjestu i radu i uopće ne sumnjam u ovo što se dogodilo Radeljiću. Da je došao u FINU sredit neke papire vjerojatno bi mu neka ženska na šalteru prijetlia da će raditi 10 dana prekovremeno, bez naknade, samo da mu blokira račun, samo ako je jednom ružno pogleda!

DA
dalmatinka33
09:50 03.01.2019.

Ma meni u cijeloj stvari nije jasno da Šef kabineta gospodin Franić može prijetiti da će nekoga zgaziti autom i na to se prijeđe bez osude i Plenkovića i Predsjednice. To je strašno što bi tek rekao ili napravio običnim ljudima kad tako kaže savjetniku Predsjednice..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije