Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hit na internetu

Snimila beskućnika koji umjesto novca traži posao, ovakav uspjeh nitko nije očekivao

David Casarez
Foto: Twitter
30.07.2018.
u 09:56

Umjesto da moli za novac kako to inače beskućnici rade, David Casarez (26) je u Silicijskoj dolini stao uz cestu i tražio posao

Beskućnik David Casarez (26) privukao je pažnju javnosti neobičnim, no vrlo pametnim potezom.

Umjesto da moli za novac kako to inače beskućnici rade, on je u Silicijskoj dolini stao uz cestu i tražio posao.

Silicijska dolina napazi se u sjevernoj Kaliforniji, a poznata je po tome što je sjedište tisuća tehnoloških tvrtki među kojima su i Google, Yahoo!, Facebook, eBay, Youtube...

– Beskućnik. Gladan za uspjehom. Uzmite životopis – pisalo je na natpisu koji je držao kada ga je uočila vizažistica Jasmine Scofiled. Ona je zastala, fotografirala ga i porazgovarala s njim te odlučila preko Twittera zatražiti pomoć.

Ne nadajući se, njezina objava sakupila je preko 200 tisuća lajkova i 130 tisuća je puta podijeljena.

Mladić, naime, ima diplomu prvostupnika Sveučilišta A&M u Teksasu, a radio je kao web dizajner u Austinu prije nego što je krenuo ostvariti američki san u Kaliforniji. Pokrenuo je vlastiti start up, no stvari su krenule krivo te je njegova tvrtka propala. Jedno je vrijeme živio u kamionetu, no ostao je i bez njega je završio na klupi u parku.

No, uspio se sabrati i uzeti stvar u svoje ruke. Umjesto milostinje, odlučio se zaposliti.

Nakon što je postao hit na internetu, dobio je preko 200 ponuda za posao, a među kojima su i velike tvrtke poput Google-a.

Komentara 5

Avatar reference
reference
13:28 30.07.2018.

"Silicijska dolina napazi se u sjevernoj Kaliforniji, a poznata je po tome što je sjedište tisuća tehnoloških tvrtki među kojima su i Google, Yahoo!, Facebook, eBay, Youtube".......nije valjda, ko bi reko. sto bi mi radili bez vecernjeg i radmile, zivjeli jos uvijek u mrakuu neznanja.....i Youtube se pise YouTube

ŠT
ŠtoReći
13:54 30.07.2018.

neka se javi Marasu

Avatar Apsalar
Apsalar
12:42 30.07.2018.

Američke glupe priče...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije