Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bez goriva i hrane

Snijeg stvara teškoće u prometu, u BiH muškarac umro u zastoju

Snijeg u Sisku
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
1/4
22.01.2019.
u 22:36

Veliki broj vozača koji stoji u kolonama u BiH, prema medijskim izvješćima, upozorava da ostaju bez goriva i hrane.

Stariji muškarac umro je u utorak navečer od posljedica srčanog udara tijekom zastoja prometa zbog snijega i popriječenih tegljača na prometnici između Mostara i Sarajeva koji je stvorio kilometarske kolone.

Kako su medijima potvrdili iz Doma zdravlja u Jablanici muškarac inicijala D.K. (1946.) iz Banje Luke primljen je večeras u ovu ustanovu bez svijesti i znakova života. „Konstatirali smo da je smrt nastupila trenutačno“, rekla je dežurna liječnica u Domu zdravlja Jablanica dr. Zijada Škobalj.

Video - Automobil udario u semafor u Sarajevu

 

Rekla je kako je ovaj 73-godišnjak bio srčani bolesnik. On je zajedno s drugim građanima zaglavio u prometu.
Zbog obilnih snježnih padalina i popriječenih tegljača, u utorak oko 14 sati u mjestu Donjoj Jablanici se stvorila kilometarska kolona. Kako su izvijestili iz Auto moto saveza u BiH sa sjedištem u Mostaru policija je tek oko 20 sati počela propuštati vozila iz pravca toga grada prema Jablanici, dok je u suprotnom smjeru promet i dalje obustavljen.

Veliki broj vozača koji stoji u kolonama, prema medijskim izvješćima, upozorava da ostaju bez goriva i hrane.

Dodajmo i kako je HAK objavio kako za teretna vozila s priključnim vozilom nema otvorenog cestovnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci ili Istri, i obrnuto. Na autocesti A1 ukinuti su zimski uvjeti te je cijela dionica prohodna i otvorena za sva vozila s odgovarajućom zimskom opremom.

Video - Snijeg u Sisku

 

Snijeg pada u Lici, Gorskom kotaru, Slavoniji, Baranji i središnjoj Hrvatskoj. Moguća je poledica. Zimski su uvjeti na većini cesta u Lici i Gorskom kotaru, uključujući autocestu A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva II, državnu cestu DC1 na dionici Čeglje-Karlovac-Zagorje-Vaganac-Udbina-Gračac-Knin te staru cestu kroz Gorski kotar između Karlovca i Kikovice (DC3) i na cestama na širem sisačkom i karlovačkom području. U priobalju puše jak vjetar, povremeno s olujnim udarima, javio je Hrvatski autoklub (HAK) u 21,15 sati.

Za sav promet zatvorene su: Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene (DC8) i državna cesta DC218 Dobroselo-Mazin-Bruvno.

Samo za osobna vozila otvorene su autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice i državna cesta DC25 Gospić-Karlobag.

Galerija - Snijeg u Sisku

Snijeg u Sisku
1/8

Na Jadranskoj magistrali između Senja i Karlobaga (DC8) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a između Bakra i Senja (DC8), autocesti A7 Draga-Šmrika i lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica (LC58107) dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Za sve skupine vozila otvoreni su: Paški most i Krčki most.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije