Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Niske temperature

Snijeg otežava vožnju, moguća i poledica: 'Ne krećite na put bez zimske opreme'

Autocesta
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
22.01.2019.
u 07:13

Na pojedinim cestama za vrijeme zimskih uvjeta zabranjen je promet za motorna vozila koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretna vozilima s priključnim vozilom

Snijeg otežava vožnju mjestimice u Slavoniji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Gorskom kotaru i Lici, a zbog niskih je temperatura moguća poledica na vlažnim dijelovima kolnika, posebice na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti, javlja jutros HAK. Kiša i mokri kolnici usporavaju promet u Dalmaciji.

- Vozače pozivamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te ne kreću na put bez propisane zimske opreme - upozorava HAK.

Na pojedinim cestama za vrijeme zimskih uvjeta zabranjen je promet za motorna vozila koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretna vozilima s priključnim vozilom. Popis cesta možete pogledati ovdje.

Autocesta
1/7

DHMZ prognozira kako će danas u većini krajeva Hrvatske biti oblačno uz oborinu. Na kopnu se očekuje snijeg, osobito u gorskim i istočnim predjelima te Banovini, a izraženiji će biti uglavnom navečer i u noći.

Na Jadranu će većinom padati kiša, a u Dalmaciji i pljuskovi s grmljavinom, koji lokalno mogu biti obilniji. Na sjevernom Jadranu bit će i susnježice i snijega, pogotovo prema kraju dana.

Vjetar na kopnu većinom će biti slab, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, a drugdje istočnjak i jugo, navečer u okretanju na jugozapadnjak.

Najviša dnevna temperatura bit će od -3 do 2, na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije od 2 do 7, a drugdje na obali i otocima od 8 do 13 °C.

Pogledajte video o tome kako očistiti auto kad na njega padne dva metra snijega:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije